Raadslid Lex Kraft van Ermel: ‘Fantastische attractie met panoramische uitzicht nu nog moeilijk bereikbaar voor minima’

Groep de Mos vindt het fantastisch dat de Scheveningse Pier springlevend is en dat vandaag de nieuwste attractie, een schitterend Reuzenrad open gaat voor publiek.

“Maar goed dat de VVD in 2014 niet haar zin heeft gekregen om de pier te slopen. Wat helaas wel op VVD niveau is, zijn de prijzen voor een ritje in gondel van het reuzenrad. 9 euro voor een volwassene en 7 euro voor een kind zijn misschien wel nodig om de exploitatie gezond te houden. Maar helaas kennen we in Den Haag veel armoede. Een panoramisch uitzicht over Haagse strand, zee en skyline is dan ook voor veel Hagenaars niet mogelijk”, aldus Groep de Mos Raadslid en woordvoerder Armoedebestrijding Lex Kraft van Ermel.

Groep de Mos wil dat de gemeente met de exploitanten van de nieuwe Scheveningse attractie in overleg treedt om tot een aanbieding voor ooievaarspashouders te komen.

Drievliet

Ook heeft de lokale Haagse politieke partij geconstateerd dat een andere prachtige attractie in de Haagse regio geen regeling voor Ooievaarspashouders kent. In tegenstelling tot Duinrell en Madurodam moeten minima bij Drievliet het volle pond betalen.

Kraft van Ermel: “Ook bij de eigenaren van Drievliet moet de gemeente aan de bel trekken zodat volgend seizoen mensen met een laag inkomen tegen gereduceerd tarief het park kunnen bezoeken”.

 

Schriftelijke vragen