Raadslid Ralf Sluijs: “Belangrijke stap naar minder bureaucratie voor onze ondernemers!”

Begin van het nieuwe jaar komt er een nota van de gemeentelijke ombudsman voor het instellen van een onafhankelijke Ombudsman voor Ondernemers. Deze toezegging is gisteren gedaan door de gemeentelijke ombudsman, de heer Heskes, op vragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

De speciale ombudsman voor ondernemers was een belangrijk punt in het verkiezingsprogramma van Hart voor Den Haag/Groep de Mos en is opgenomen in het coalitieakkoord. “Het budget is ter beschikking gesteld voor het nieuwe jaar. Ik ben in gesprek met diverse ondernemersorganisaties en The Hague Economic Board, om te kijken hoe ondernemers beter bediend kunnen worden in Den Haag”, zei ombudsman Heskes. De ombudsman voor ondernemers moet klachten en miscommunicatie onderzoeken en bemiddelen. Ook kan hij op basis van geïnventariseerde gevallen concrete aanbevelingen richting de politiek doen.

De heer Heskes gaf aan om in het begin van het nieuwe jaar met zijn nota te komen ter instelling van de speciale ondernemers ombudsman.

Raadslid Ralf Sluijs is blij met de antwoorden. “Dit is goed nieuws! De ondernemers zijn de ruggengraat van onze lokale economie en zij moeten alle ruimte krijgen om te doen waar ze goed in zijn; ondernemen. Kijken naar ‘wat kan wel’, in plaats van ‘wat kan niet’ vinden wij daarvoor een belangrijke leidraad. Minder rompslomp en bureaucratie dus en meer service vanuit het stadhuis en daarom is het belangrijk dat de toekomstige “ondernemersombudsman” onafhankelijk gaat opereren. Ik ben zeer content voor de Haagse ondernemers en dat we hiermee weer een belangrijke verkiezingsbelofte inlossen”.