Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag: Oliebollenkraam hoort in de Grote Marktstraat

Ralf Sluijs: “Geweldige en kleurrijke toevoeging aan grauwe straat”

Over exact een week zou hij gaan starten met de verkoop van zijn oliebollen, maar Jan Vermolen kreeg donderdagmiddag opeens te horen dat hij toch niet in de Grote Marktstraat mag plaatsnemen met zijn kraam.

Commissie Samenleving 23 september spreektekst Richard de Mos ADO Den Haag

Voorzitter

“Drie maanden geleden zei ik: het komt wel goed. Een maand geleden, toen steeds meer mensen zenuwachtig werden, lachte ik het weg. Maar nu weet ik het ook niet meer. Ik geef de club nog twintig procent kans om dit te overleven”,

dat waren voorzitter de woorden van een medewerker van ADO tegenover VI.

Commissie Ruimte 22 september spreektekst William de Blok Bevolkingsprognose

Voorzitter, 

De bevolkingsprognose voor Den Haag. Goed dat we hierover een werkbespreking hebben gehouden. Links georiënteerde partijen schitterden door afwezigheid bij een werkbespreking over het belangrijkste thema waar onze stad de komende 20 jaar mee te maken krijgt …. de bevolkingsgroei en de gevolgen daarvan voor de Haagse woningmarkt en voorzieningen.

Hart voor Den Haag: Los braakliggende grond Scheveningen en Duindorp op

William de Blok: “Richt gronden tijdelijk in zodat de wijk er iets aan heeft” 

Het is omwonenden een doorn in het oog, na de omstreden sloop van de karakteristieke panden aan de Harstenhoekweg/Badhuisweg kijken zij nu al jaren uit op een weinig fraai braakliggend terrein met meters hoog onkruid en afgezet met hoge hekken.

Hart voor Den Haag: Doorgeslagen duurzaamheidsdrift met lantaarnpalen

René Oudshoorn: “Knettergek dat voor duurzame lantaarnpalen met 12 miljoen euro gemeenschapsgeld gesmeten wordt”

Het Haagse college gaat voor 12 miljoen euro voortijdig lantaarnpalen vervangen voor‘duurzame’ exemplaren. Dit levert nauwelijks besparing op omdat de gemeente een veel lager stroomtarief afrekent dan de gewone burger.

Hart voor Den Haag: Rem bevolkingsgroei af

Raadslid William de Blok: “Regie nemen door maatregelen woningmarkt in te voeren”  

Komende woensdag bespreekt de gemeenteraad de bevolkingsprognose van Den Haag. Tot 2040 zullen er zo’n 80.000 nieuwe inwoners bijkomen zo valt in de prognose te lezen. Dat betekent een toevoeging zo groot als de stad Schiedam.

Hart voor Den Haag: Woningcorporatie pikt parkeerplekken in van bewoners woongroep Akelei

Jelle Meinesz: “Haagse senioren worden bedonderd”

Woongemeenschap Akelei is in 2006 gestart als nieuwbouwproject. Het complex is in beheer bij de woningcorporatie Staedion. Er zijn 17 appartementen gerealiseerd met daaraan vast per appartement een eigen parkeerplek. Op de begane grond is een huisartsenpraktijk met apotheek gevestigd met daaronder de parkeergarage.

21 september 2021 Schriftelijke vragen Staedion pikt parkeerplekken in van senioren woongroep Akelei

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het lid Meinesz (Groep deMos) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad: 

  1. Is het college bekend met de parkeerproblemen van de bewoners van het seniorencomplex aan de Akeleistraat nummer 35A?
  2. Is het college ook van mening dat deze senioren geholpen moeten worden, omdat zij geen toegang krijgen tot parkeerplekken die de gemeente (mede) heeft betaald en waar de gemeente dus eigenlijk ook eigenaar van is?