Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag wil oplossing voor Haagse sportclub Shaolin-Ryu

De Mos wil dat gemeente meedenkt over nieuwe locatie 

De Haagse sportclub Shaolin-Ryu dreigt te verdwijnen. De club van Satisch Jhamai, een bekendheid in de vechtsport, is ontzettend belangrijk voor de mensen in de buurt van de Beeklaan en de Weimarstraat.

Hart voor Den Haag: Kerstboomhandelaren wordt belangrijkste week afgepakt

Ralf Sluijs: “Wij willen dat de Haagse handelaren gewoon op 1 december mogen starten met de verkoop en geen dag later”

Mensen halen de laatste jaren steeds eerder een kerstboom in huis, maar het stadsbestuur van Den Haag heeft dit jaar bedacht dat de kerstboomhandelaren op straat een week later moeten starten met de verkoop van hun waar.

De Mos over veiligstellen proflicentie ADO

“Geen reden tot borstklopperij, situatie blijft kritiek”

Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos reageert positief op het schrijven van de gemeente Den Haag, waarin wordt gesteld dat door een aan ADO gegeven uitstel van betaling op de huurachterstand van 0,75 miljoen euro de proflicentie voor dit seizoen is gegarandeerd. 

Hart voor Den Haag: Weer racende fietsers uit smalle Halstraat

Ralf Sluijs: “De cappuccino’s en pilsjes vliegen nog net niet door de steeg heen”

De horecaondernemers in de Halstraat, het steegje achter de voormalige Bonneterie, zijn het spuugzat; fietsers die het smalle straatje al druk bellend als fietsroute gebruiken. ‘Als je er iets van zegt krijg je een grote mond terug.’

Hart voor Den Haag vraagt aandacht voor uitbuiting van jongeren

Raadslid Dubbelaar: ‘Meisjes dwingen tot seks tegen betaling is walgelijk!’

Op de Dag tegen Mensenhandel, maandag 18 oktober 2021, vraag Hart voor Den Haag / Groep de Mos aandacht voor seksuele geweld en uitbuiting van jongeren. Seksuele uitbuiting is de meest voorkomende vorm van mensenhandel in Nederland.

Hart voor Den Haag: Hangjongeren Spoorwijk drijven buurtbewoners tot wanhoop

Nino Davituliani: “Stadsbestuur moet deze overlast snel beteugelen”

Het moet afgelopen zijn met de nachtelijke overlast door hangjongeren in Spoorwijk zegt de grootste partij in de Haagse raad; Hart voor Den Haag. ‘Camera weg, overlast terug.

“Ik ben me echt kapot geschrokken over de wijze waarop de buurt verloedert en over het gevoel van onveiligheid wat onder de bewoners steeds verder toeneemt”, zegt raadslid Nino Davituliani die erop wijst dat omwonenden al langer last hebben van rondhangende jongeren op de hoek van de Rosseelstraat/Guido Gezellestraat.

Hart voor Den Haag wil opheldering over Haags huisdieren crematorium

Raadslid William de Blok: ‘Het stadsbestuur heeft de mond vol van participatie, maar voor deze mensen lijkt het onmogelijk om met de gemeente in gesprek te komen!’

Wilma Koelmoes van het Haaglanden Huisdieren Crematorium (HHC) is ten einde raad, sinds 2015 maakt de gemeente Den Haag haar bedrijfsvoering lastig door met steeds andere vergunningseisen te komen waardoor ze niet meer weet waar ze aan toe is.