Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag: Puntensysteem subsidiebeleid nekt succesvolle zorginitiatieven

Janice Roopram: “Hierdoor komt inzet OpenJeHart en Mantelkring mogelijk ten einde”

Onder aanvoering van Hart voor Den Haag, wilde vrijwel de gehele Haagse oppositie afgelopen zomer dat de nieuwe subsidieregeling voor vrijwilligersorganisaties opgeschort zou worden. Vrijwilligers dreigden er namelijk door af te haken en het voortbestaan van meerdere organisaties zou in gevaar komen.

Hart voor Den Haag wil Haagsche Knaak om lokale economie te stimuleren

De Mos: ‘Versterk koopkracht met invoeren en promoten van lokaal betaalmiddel’ 

Er zijn in het verleden al diverse initiatieven ontplooid om te komen tot een lokale Haagse munt. Hart voor Den Haag wil dat de gemeente die initiatieven eindelijk gaat bundelen en komt tot één sterke lokale munt: ‘De Haagsche Knaak’.  

Hart voor Den Haag wil aandacht toegankelijkheid IJspaleis

Roopram en Van Stuijvenberg: ‘Het stadhuis moet ook aandacht hebben voor mensen met een beperking!’

Vandaag – 3 december – is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Helaas is er in de mooie stad van Vrede en Recht nog veel mis om het de mensen met een beperking zo makkelijk mogelijk te maken.

Sinterklaas voor élk kind

Een traditioneel kinderfeest, Sinterklaas, is niet voor alle kindertjes zo vanzelfsprekend. Helaas leven veel gezinnen in armoede, maken gebruik van de voedselbank en moeten alle eindjes aan elkaar knopen. Dat is dus ook zo met Sinterklaas.

De goede Sint rijdt deze huisjes met gezwinde spoed voorbij, de kleintjes vertwijfeld achterlatend en denkende dat ze niet lief genoeg zijn geweest.

Hart voor Den Haag wil zoektocht naar oorlogsslachtoffers op Waalsdorpervlakte toestaan

Raadslid Dubbelaar ‘Geen reden gehoord van Dunea of stadsbestuur om bodemonderzoek niet toe te staan!’

Op verzoek van Hart voor Den Haag / Groep de Mos werd er deze week gesproken in de Haagse gemeenteraad over het initiatief van een groep Hagenaars om te zoeken naar overblijfselen van oorlogsslachtoffers op de Waalsdorpervlakte (1).

Hart voor Den Haag start inzamelactie voor opgelicht bejaardenkoppel

De Mos wil naast meer preventie tegen babbeltrucs, nu wat doen voor hoogbejaarde slachtoffers

“Wat een laffe daad om het hoogbejaarde Haagse koppel Rinus (92) en Greet (87) Brog zo op te lichten”, reageert Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos boos en verdrietig op het nieuws dat het echtpaar werd opgelicht door twee vrouwen, die in vier dagen tijd ruim zesduizend euro van hun rekening trokken.

Na inzet Hart voor Den Haag: Dienstverlening daklozen op één plek

Roopram & Van Stuijvenberg: “Hoe sneller mensen geholpen kunnen worden, hoe meer ellende er voorkomen kan worden”

Na verhuizing van het Daklozenloket aan de Fruitweg wordt ook de dienstverlening uitgebreid. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Hart voor Den Haag teleurgesteld over niet doorgaan vreugdevuren

De Mos en Dubbelaar: ‘Voorbarige beslissing om deze buitenactiviteit te schrappen!’

Donderdagavond werd bekend dat deze jaarwisseling de vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp weer niet doorgaan vanwege corona. Ook de vuren in Laak en Escamp en de vuurwerkshow bij de Hofvijver gaan niet door.

Hart voor Den Haag eist vergunningen zomermaanden

De Mos: “Ondernemers Scheveningse haven hebben huilbuien om waardeloos parkeerbeleid” 

Dat de gemeentelijke regeltjesbulldozer overuren maakt in het Haagse was al langer bekend, nu worden een 15 tal bedrijven in de Scheveningse haven ermee geconfronteerd. Door een wijziging in het parkeerbeleid is het gratis parkeren tijdens vier zomermaanden voor ondernemers in het bedrijfsgebouw ‘de Viermaster’ komen te vervallen. 

Door inzet Hart voor Den Haag eindelijk kunstgrasveld Duindorp S.V.

Nino Davituliani: “Super blij voor de jeugd van Duindorp” 

Het stadsbestuur gaat akkoord met het aanleggen van een kunstgrasveld voor Duindorp S.V. Dat heeft het college aan de gemeenteraad per brief laten weten. Hart voor Den Haag is blij. De grootste partij heeft zich lange tijd hard gemaakt voor een nieuw veld voor de Duindorpse voetbalvereniging.