Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag wil uithuwelijken aanpakken

De Mos: “Deze barbaarse toestanden te vuur en te zwaard bestrijden”


Honderden jongeren worden op vakantie uitgehuwelijkt of achtergelaten zonder paspoort. Met de zomervakantie voor de deur dreigen straks honderden jongeren slachtoffer te worden van huwelijksdwang of achterlating. Daarvoor waarschuwt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

Hart voor Den Haag doet oproep aan VNG-voorzitter Jan van Zanen

‘Hijs zaterdag de Veteranenvlag op alle stadhuizen van Nederland’

Dit jaar wordt Veteranendag wederom door corona op aangepaste wijze gevierd (1). Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag op zaterdag 30 juni voor de 14e editie van de Nationale Veteranendag alleen een aangepast programma.

Hart voor Den Haag: Maritieme bedrijvigheid kans voor Scheveningen

Raadslid William de Blok: “Bedrijven Offshore- support onderhoud windmolenparken binnen halen”

In een Havenconvenant Scheveningen is de afspraak gemaakt om gezamenlijk met ontwikkelaar, ondernemers en gemeente te verkennen of er meer bedrijfsruimte voor haven gerelateerde activiteiten mogelijk is op de locatie van het huidige Zuiderstrandtheater.

Hart voor Den Haag: Gemeente moet helpen bij strijd tegen dierenleed

Raadsleden De Mos en Oudshoorn willen einde aan commercieel uitbuiten van huisdieren 

In coronatijd is het aantal honden- en kattenbezitters enorm toegenomen. Met als gevolg dat veel hondenhandelaren – ook wel broodfokkers genoemd – via Marktplaats hun slag slaan. Voor ‘stuntprijzen’ kochten mensen daar hondjes, die vaak een zwakke gezondheid hebben.

Hart voor Den Haag: Schijnparticipatie Henricuskade

Raadslid William de Blok: ‘locatie is niet de juiste voor deze ontwikkeling’ 

Het plangebied van een nieuw politiekantoor met schietbaan ligt op het defensieterrein aan de Brasserskade. De locatie van Defensie ligt aan de Zuidzijde van Den Haag, tegen de grens met de gemeente Delft.

Hart voor Den Haag maakt omgeving Zonnebloemschool weer veilig

Raadslid Jelle Meinesz heeft middels een motie gevraagd vooreenrichtingsverkeer in de Zonnebloemstraat nu de veiligheid sinds het terugdraaien ervan leidt tot levensgevaarlijke verkeerssituaties.

Vorige week besprak Hart voor Den Haag raadslid Jelle Meinesz in de gemeenteraad het voorstel van het college inzake de beleidsevaluatie schoolzone. 

Hart voor Den Haag pleit in actieplan P5000 voor meer parkeerplekken

In heel wat wijken in Den Haag en Scheveningen is er een gierend tekort aan parkeerplaatsen. Of het nou Rustenburg-Oostbroek is, Leyenburg, de Vruchtenbuurt, Oud-Scheveningen, de Heesterbuurt of Laakkwartier-Oost, overal rijden bewoners, vaak mét met een betaalde bewonersvereniging, eindeloos rondjes. Mensen die jarenlang met dit soort parkeerproblemen in hun buurt te maken hebben, verlangen terecht van een overheid dat hier iets aan wordt gedaan.