Nieuwsoverzicht

Steun voor Richard de Mos en Rachid Guernaoui

Het volk staat achter Richard de Mos en Rachid Guernaoui. Deze zaak is een groter geheel. Het OM wil duidelijk laten zien dat welke lokale partij dan ook zich niet van die ‘vieze’ en ‘criminele’ ombudspolitiek moet bedienen. De Mos is het gezicht van de lokale partijen.

Raadslid Guernaoui over de klimaathooligans op de A12: “Waarom vervolgt het Openbaar Ministerie de aangehouden demonstranten niet?”

Hart voor Den Haag wil woensdag 30 mei een spoeddebat met burgemeester Van Zanen over de vrijbrief voor illegale demonstraties door het OM.

Met verbazing heeft Hart voor Den Haag kennis genomen van het besluit van het Openbaar Ministerie om gisteren op dezelfde dag van de aanhoudingen van 1500 wetsovertredende klimaathooligans van Extinction Rebellion meteen te zeggen dat zij niet verder worden vervolgd.

Raad 25 mei 2023 spreekttekst Richard de Mos inzake vrijspraak 2e termijn

Voorzitter,

Nadat de betrokken Hart voor Den Haag leden en ondernemers na een 3,5 jaar durende hel op alle ten laste leggingen zijn vrijgesproken, hebben wij geen wraakzuchtige houding ten toon gespreid over alle valse aantijgingen aan ons adres, geen boosheid over de uitsluiting van onze hele partij die door drie partijen is gedaan op basis van een verdachtmaking en door framing.

Raadsvragen over veel beter benutten kansen bedrijventerrein ZKD

“We kunnen duizenden banen realiseren!”

Naar aanleiding van een werkbezoek aan bedrijventerrein ZKD stellen de raadsleden Richard de Mos (Hart voor Den Haag), Andrew van Esch (D66) en Alexander Roep (VVD) raadsvragen over het realiseren van duizenden banen.

“Er zitten nu bijna 500 bedrijven op het ZKD, die tezamen goed zijn voor 9.000 banen.

Hart voor Den Haag: ‘Fastfoodzaken weren betuttelend’

Raadslid Ralf Sluijs: “Dit is geen taak van de gemeente”

Wethouder Saskia Bruines (D66) wil een verbod op nieuwe fastfoodrestaurants. Hart voor Den Haag vindt het voorstel van het stadsbestuur om de groei van fastfoodzaken in winkelgebieden in Den Haag te remmen absurd.

Raad 11 mei – spreektekst Richard de Mos

Voorzitter,

Het is vandaag op de kop af 1.318 dagen geleden dat bezige bijtjes van de Rijksrecherche mijn huis binnenvielen en naar hartenlust met hun gretige handjes door mijn persoonlijke bezittingen en paperassen begonnen te grasduinen.

Meer dan 3,5 jaar geleden begon op 1 oktober 2019, met knotsgekke- en snoeiharde beschuldigingen van het Openbaar Ministerie, een lijdensweg voor oud-wethouder Rachid Guernaoui, oud-raadslid Nino Davituliani, betrokken ondernemers en ondergetekende.

Raad 11 mei 2023 spreektekst Nino Davituliani

Vz,

“Al te goed is buurmans gek”. Helaas is mijn dienstbaarheid, mijzelf en andere betrokkenen bij de zaak, erg duur komen te staan.

De zaak, die heel goed past in het rijtje van ‘de meest geruchtmakende justitiële dwalingen’, heeft mij getekend voor het leven.

Raad 11 mei 2023 spreektekst Bram Reitsma

Geachte voorzitter, leden van de raad en college van wethouders,
Mijn naam is Bram Reitsma, voorzitter van de vereniging Groep de Mos. Ik spreek hier namens alle leden van onze mooie en actieve vereniging. Den Haag, stad van vrede en recht, of moet ik na het lezen en zien van diverse interviews spreken van Den Haag, stad van Onvrede en Onrecht?

PVV en Hart voor Den Haag willen dat de gemeenteraad het Openbaar Ministerie oproept om de zaak De Mos te seponeren

PVV en Hart voor Den Haag willen dat minister Yeşilgöz (Justitie) gebruik maakt van haar aanwijzingsbevoegdheid

De raadsleden Sebastian Kruis (PVV) en Rita Verdonk (Hart voor Den Haag) roepen het Openbaar Ministerie op om eindelijk het zwaard van Damocles boven de stad Den Haag weg te halen door de meer dan heldere uitspraak van de rechters als voldongen feit te zien en ‘de zaak’ eindelijk te sluiten.

Hart voor Den Haag: Kaalslag onder kleine culturele gezelschappen dreigt

Raadsleden De Mos, Sluijs en Bom: “Het heeft er alle schijn van dat zij opdraaien voor peperduur Amare.”

Er dreigt een enorme kaalslag plaats te vinden onder de middelgrote- en kleinere Haagse culturele gezelschappen. In het nieuwe voorstel voor het beleidskader van cultuurwethouder Bruines (D66) hebben ze fors minder geld te verdelen terwijl er miljoenen naar Amare stromen om de exploitatie van het gebouw rond te krijgen.

De Mos komt bij debat over volledige vrijspraak met rehabilitatie-motie

“Beoordelingsfouten moet je corrigeren!”

Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos komt morgen bij het debat over de volledige vrijspraak met een correctie-motie op de motie van wantrouwen die op 2 oktober 2019 tegen hem en collega-wethouder Rachid Guernaoui werd ingediend.