Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag: Toeristonvriendelijk beleid kost ondernemers de kop

Raadslid Bom: “Zelfs ondanks het mooie weer is dit een hele slechte toeristenzomer. Kom met een actieplan!’

Hij woont al tientallen jaren op Scheveningen, raadslid Coen Bom van de lokale politieke partij Hart voor Den Haag, en heeft al diverse malen zijn verwondering geuit over de relatief rustige zomer.

De Mos: “Jan van Zanen moet zich als burgemeester en voorzitter van de VNG uitspreken tégen dictatoriale trekjes staatssecretaris Van der Burg en minister De Jonge”.

De Mos noemt passeren gemeenten bij weigeren huisvesten asielzoekers onaanvaardbaar, hondsbrutaal en ondemocratisch.


Hart voor Den Haag voorman Richard de Mos roept Jan van Zanen op zich fel uit te spreken tégen het feit dat het kabinet gemeenten die weigeren om panden aan te wijzen als asielzoekerscentra op een zijspoor zet.

Het piept en het kraakt bij ’t Knagertje

Voorzitter Geertje van Kranen van Stichting Knaagdierenopvang Het Knagertje aan de Haagse Stieltjesstraat ziet het niet meer zitten. Inmiddels zit de opvang overvol en worden er alleen maar meer en meer dieren aangeboden. Geertje van Kranen: “Het is echt 2 voor 12 nu.

Plopsa laat De Mos weten: “We komen niet naar Den Haag.”

Hart voor Den Haag voorman spreekt van gemiste kans door geklungel prutscollege 


Dat dit college niets kan moge duidelijk zijn. Bouwprojecten die in een tijd van woningnood niet doorgaan, de ongebreidelde bevolkingsgroei die voortduurt zodat hele wijken kapot gaan aan overbewoning, toenemende criminaliteit en het verkeer dat muurvast staat.

Hart voor Den Haag: Energietoeslag aanvragen moet mogelijk zijn voor iedereen!

Raadslid Rita Verdonk en fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg (Hart voor Den Haag), worden regelmatig geconfronteerd met de grote problemen bij het aanvragen van de energietoeslag.

Als je de wethouder hoort praten, is het volgens hem allemaal heel goed geregeld, maar dit wordt door de grootste Haagse partij ernstig betwijfeld.

Hart voor Den Haag: Illegale tentenkampen nu aanpakken!

Hart voor Den Haag raadslid Bom: “Wildslapen is weer onbeheersbaar geworden, de overlast is enorm.”

Hart voor Den Haag raadslid Coen Bom woont zelf op Scheveningen en spreekt veel mensen over de toegenomen overlast van wildslapers, vrijwel allen van buitenlandse komaf.

Hart voor Den Haag wil wisseling van de wacht nu Noordeinde vaker opengaat voor publiek 

Raadsleden De Mos en Sluijs: “Den Haag snakt bij dicht Binnenhof naar mooie nieuwe attractie” 


“Nu Paleis Noordeinde ook doordeweeks open wil voor publiek, moet het even doorpakken met een wisseling van de wacht,” stellen de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Ralf Sluijs, die wijzen op het voorstel van Paleis Noordeinde om publiek volgend jaar ook op een werkdag te laten kijken hoe het werkpaleis van koning Willem-Alexander eruit ziet.