Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag pleit opnieuw voor ov-verbod na mishandeling HTM-personeel

Fractievertegenwoordiger Zeller: “Bij opleggen straf ook een verbod op reizen per openbaar vervoer opleggen” 

Na weer een mishandeling in het openbaar vervoer trekt Hart voor Den Haag opnieuw aan de bel. Raddraaiers moeten veel harder worden aangepakt. Als het minderjarigen betreft moeten ouders, naast begeleiding, bij recidive ook worden aangepakt, zoals in geval van bijstand daarop korten. 

Hart voor Den Haag heeft het hè-le-maal gehad met reltuig en wil keiharde maatregelen

Raadsleden De Mos en Guernaoui pleiten voor opleggen gebiedsverboden en avondklok

Nu de ME voor de tweede keer in een aantal dagen tijd na een gewonnen wedstrijd van Marokko moet ingrijpen, wil de grootste partij van de stad keiharde maatregelen.

De Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Rachid Guernaoui hebben voor reltuig de volgende maatregelen in petto: “Een avondklok, huisarrest, gebiedsverboden en bij nog niet luisteren uithuisplaatsing en heropvoedingskampen.

Hart voor Den Haag maakt zich sterk voor behoud duiventil: ‘Haags Erfgoed’

Hart voor Den Haag raadslid Bom: “Klopjacht op de duiventil moet stoppen” 

Als het aan de gemeente Den Haag ligt wordt de eeuwenoude hobby ‘tilduiven houden’ de nek omgedraaid en zijn ze deze liever kwijt dan rijk. De Gemeente Den Haag en de Haagse Pandbrigade voeren een klopjacht op tilduivenliefhebbers en maken het hen schier onmogelijk om op het dak een duiventil te hebben of te plaatsen.

Hart voor Den Haag raadslid Jelle Meinesz maakt WK-lied

Meinesz: “Met knipoog statement OneLove: je moet kunnen zijn wie je wilt”

Het Haagse raadslid Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag) heeft het helemaal gehad met de anti-homo beweging bij de FIFA en het optreden van Qatar.
“Die hele anti-OneLove actie van dat corrupte boevennest FIFA en het weren van OneLove-uitingen door Qatar zijn tenenkrommend.

Hart voor Den Haag heeft spoeddebat aangevraagd over sluiting buurthuizen

Raadslid Coen Bom: “Kil college haalt botte bijl door buurtcentra en jaagt mensen de eenzaamheid in”

Zowel Spoorwijk als het Oude Centrum werden vandaag opgeschrikt door het nieuws dat hun geliefde wijkcentra met sluiting bedreigd worden. Buurthuis De Sprong aan de Paviljoensgracht moet per 1 januari de deuren sluiten en wijkcentrum De Schets dreigt dicht te moeten vanwege de hoge lasten.

Hart voor Den Haag wil doorstroming Vaillantlaan verbeteren met ongelijkvloerse kruisingen

Raadsleden De Mos en Meinesz willen ook onderzoek naar ondertunneling

De Vaillantlaan mag gezien worden als één van de drukste en gevaarlijkste wegen van de stad, waar het verkeer als gevolg van ongebreidelde bevolkingsgroei dagelijks muurvast staat. Hart voor Den Haag wil dat het college gaat onderzoeken of het mogelijk is de Vaillantlaan te ondertunnelen.