Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag: Stadsbestuur maakt chaos van renovatie Binnenhof

Ralf Sluijs: “Waar blijft de beloofde uitkijktoren? Waar blijven de publiekstrekkers?”

Haagse ondernemers rondom het Binnenhof vrezen overlast in het gebied door de jarenlange renovatie van het politieke hart. Thomas Donner van Museum Bredius schrok zich onlangs rot toen hij uitwerpselen en restanten van een slaapplek vond voor de ingang van het museum aan de Lange Vijverberg, zo meldt De Telegraaf.

Hart voor Den Haag wil “Oldtimer brommers” Oldtimer status geven

Den Haag heeft een lange traditie als het om brommers gaat. Wie kent niet de prachtige Puchs, Kreidlers, Solexjes en andere brommermerken? “Op mijn Puch een wijfie halen en daarna dansen in de Marathon” is een regel uit het beroemde lied O O Den Haag van Harry Jekkers, maar helaas lijkt dat voor vele gebruikers verleden tijd.

Hart voor Den Haag wil dat er gehandhaafd wordt op het lachgasverbod

Raadslid Guernaoui: “Veel wijken bezwijken en ervaren overlast.”

Deze week heeft de burgemeester een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) naar de gemeenteraad gestuurd. Dit omdat het lachgasverbod niet meer door de politie kan worden gehandhaafd. Dat komt omdat het Openbaar Ministerie (OM) terugkomt op de eerder gemaakte koppeling tussen het lachgasverbod en de feitcodes van het OM.

Geen terras door fietsnietjes: Hart voor Den Haag in de bres

Ralf Sluijs: “Horendol word je ervan! Deze ondernemers zijn al een jaar bezig met een terrasvergunning”

De eigenaren van Satisfaction Coffee in de Reinkenstraat worden knettergek van alle hoepels waardoor zij doorheen moeten springen om een terras te krijgen. Na een jaar is het vergunningstraject nog steeds niet afgerond.

Hart voor Den Haag: Verkeerschaos breekt ondernemers op

Raadsleden Sluijs & Meinesz: “Wethouder Van Asten is stronteigenwijs. Toeristen rijden met een grote boog om Den Haag heen”

De vele wegafsluitingen, de verkeerschaos en de slechte bereikbaarheid van sommige delen van de stad, baren ondernemers grote zorgen. Zeker met de zomer voor de deur.

Hart voor Den Haag pleit voor behoud succesvol camperpark Leidschenveen-Ypenburg

Verplaatst het binnen de bestaande kavel!

Het sinds 2016 aan het Valutapad 7 gevestigde “Camperpark Den Haag” dreigt haar deuren eind van het jaar te moeten sluiten. Het succesvolle camperpark dat officieel tot 31 december van de gemeente Den Haag door het echtpaar Romijn gehuurd wordt is razend populair onder camperrecreanten.

Na vragen Hart voor Den Haag: Volgend jaar wel afzetting tijdens Dodenherdenking Loosduinen

Stadsdeelraadslid Ralf Sluijs: “Blij! Afsluiting Loosduinse Hoofdstraat zorgt voor een waardige herdenking”

4 mei vond traditiegetrouw de dodenherdenking bij het Bevrijdingsmonument Loosduinen plaats. De drukbezochte ceremonie werd echter ontsiert door enkele ongeduldige verkeersdeelnemers die om de herdenkers heen wilden rijden. Op vragen van raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag, geeft het stadsbestuur nu aan dat de straat vanaf volgend jaar afgezet wordt en de politie een oogje in het zeil houdt.

Hart voor Den Haag: Bijles MKB-vriendelijkheid voor wethouder Bruines

Ralf Sluijs: “In Zoetermeer hebben ze de zaken perfect voor elkaar, daar moeten we van leren”

Haagse ondernemers zijn zeer ontevreden over de dienstverlening van de gemeente Den Haag. De hofstad bungelt op de ranglijst van mkb-vriendelijke gemeenten praktisch onderaan: plek 316 van de 351 gemeenten.

Klokkenluider onthult: Hoge ambtenaar hield document vreugdevuren achter om burgemeester Krikke te beschermen

Hart voor Den Haag vraagt spoeddebat aan

Delen van de overheid plegen “grootschalige obstructie” om informatie maar niet openbaar te hoeven maken, zegt Ben van Hoek, tot april de privacyfunctionaris bij de korpsleiding van de politie in NRC. De afgezwaaide klokkenluider heeft dit ook met de gemeente Den Haag meegemaakt, waar documenten over de vreugdevuren achtergehouden moesten worden.