Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag: Hef ‘ondemocratische’ MRDH op

Ralf Sluijs: “Breng regionale vervoerstaken onder bij de wél democratische provincie”

Het Haagse openbaar vervoer en het economische vestigingsklimaat vallen onder de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Daarin werken 23 gemeentes met elkaar samen. Hart voor Den Haag wil een einde aan de ‘ondemocratische bekokstoof-club’ en wil de regionale taken onderbrengen bij de provincie.

Hart voor Den Haag: ‘Visieloos stadsbestuur past op winkel in nood’

De Mos: ‘Lanterfantcollege lapt transparantie aan haar laars en is liever lui dan moe’ 

Hart voor Den Haag vindt het met geen pen te beschrijven dat het stadsbestuur in de jaarrekening een positief resultaat aangeeft van ruim 70 miljoen euro. 

“Het college geeft daarbij doodleuk toe dat dit komt door puur lanterfanten.

Op Dag tegen Pesten pleit Hart voor Den Haag voor het aanpakken van pesten met naaktfoto’s

Raadsleden De Mos en Davituliani luiden noodklok over de online kwetsbaarheid van jongeren 

Op de Dag tegen Pesten pleit Hart voor Den Haag ervoor om te investeren in voorlichting om jongeren weerbaarder te maken tegen seksuele intimidatie via social media. Steeds meer jongeren worden slachtoffer van sexting, waarbij seksueel getinte foto’s via het internet worden verspreid.

Hart voor Den Haag blij met twee aangenomen voorstellen voor een mooier Zuidwest!

Motie raadslid William de Blok gaat zorgen voor meer bewonerscommissies

Onlangs berichtte Raadslid William de Blok van Hart voor Den Haag / Groep de Mos over het gebrek aan bewonerscommissies in Den Haag Zuidwest. De Blok luidde de noodklok dat de  circa 22.776 sociale huurwoningen in de wijken Bouwlust, Vrederust, Morgenstond en Moerwijk slecht vertegenwoordigt worden: “Na gesprekken met bewoners over de herontwikkelingsplannen in De Dreven, Gaarden en Zichten viel mij op dat bewoners geen inspraak hebben.

Hart voor Den Haag teleurgesteld over verworpen motie

Voorstel om de rekening van stookkosten van slecht geïsoleerde woningen bij corporaties neer te leggen gesneuveld!

Vorige week lanceerde Hart voor Den Haag het voorstel om in gevallen waarbij is vastgesteld dat verhuurders hun woning onvoldoende geïsoleerd hebben, de rekening van de stookkosten (deels) bij hen neer te leggen.

Hart voor Den Haag start petitie terugkeer Speelboot Kijkduin

Raadsleden Dubbelaar en De Mos: ‘Laat niet alle nostalgie verdwijnen, zet die boot terug!’

Uit berichtgeving in de media blijkt dat de iconische speelboot op de boulevard van Kijkduin, tegen de afspraken in, niet zal terugkeren. Het schip, aan wie menig bezoeker van Kijkduin warme herinneringen heeft, zou ins Blaue hinein niet voldoen aan veiligheidseisen.