Nieuwsoverzicht

Steun voor Richard de Mos en Rachid Guernaoui

Het volk staat achter Richard de Mos en Rachid Guernaoui. Deze zaak is een groter geheel. Het OM wil duidelijk laten zien dat welke lokale partij dan ook zich niet van die ‘vieze’ en ‘criminele’ ombudspolitiek moet bedienen. De Mos is het gezicht van de lokale partijen.

De Mos roept burgemeester Van Zanen op Haags accent te verdedigen

Raadslid De Mos roept burgemeester Van Zanen op Haags accent te verdedigen

“Zoo ik íéts ben, ben ik een Hagenaar”

Raadslid Richard de Mos (Hart voor Den Haag) is teleurgesteld dat het in den lande voorkomt dat mensen vanwege hun Haagse accent niet in aanmerking komen voor vacante banen.

Hart voor Den Haag over dreigend permanent vertrek ADO uit Zuiderpark: ‘Stadsbestuur heeft nul visie met ADO’

Raadsleden De Mos en Bom willen Zuiderpark, mét ADO, als Haags Sportkwartier

Hart voor Den Haag reageert op de berichtgeving dat ADO heeft aangegeven ‘nooit te zullen terugkeren in het Zuiderpark’. (1) ‘Als elke vorm van visie bij verantwoordelijk wethouder Bredemeijer en de rest van het college ontbreekt, dan krijg je dit soort strapatsen,” aldus de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Coen Bom die een integraal plan bepleiten voor een Haags Sportkwartier in het Zuiderpark, mét ADO Den Haag!

Hart voor Den Haag vraagt debat aan na zoveelste incident weesboot

In de nacht van 17 op 18 maart ging er op de Neherkade weer een weesboot in vlammen op.
Hart voor Den Haag vraagt al jaren om optreden van het stadsbestuur.
“Zij moeten wrakken die langdurig in onze grachten liggen weghalen”, aldus de raadsleden Carlos Martinez van Andel en Richard de Mos.

Hart voor Den Haag vindt dwang en drang opvang asielzoekers Keizerstraat geen optie

Raadslid Dubbelaar: ‘Zeer kwalijk dat dit bewoners op Scheveningen wordt opgedrongen zonder inspraak!”

Deze week werd bekend dat het college in Den Haag (VVD, D66, CDA, GroenLinks en PvdA) heeft besloten dat de asielzoekers, die nu worden opgevangen in het Teleport hotel op de Binckhorst, per 1 april worden opgevangen in het voormalige Jorplace Beach hostel in de Keizerstraat op Scheveningen (1).

Hart voor Den Haag wil Eschermuurkunst op Spuiplein permanent maken

Raadsleden Bom en Martini enthousiast over opfleuren IJspaleis

De Hart voor Den Haag raadsleden Coen Bom en Constant Martini zijn enthousiast over de grote Escher-achtige muurbewerkingen aan het Spuiplein op de witte wanden van het IJspaleis.

“Ze zijn van een passende maat en grote schoonheid.

Uitspraak zaak Richard de Mos 21 april


Terwijl Hart voor Den Haag voorman Richard de Mos vandaag namens BVNL een serieuze gooi doet naar een plek in de waterschappen, hij is lijsttrekker voor het Hoogheemraadschap Delfland, heeft hij van zijn advocaat Peter Plasman te horen gekregen dat de uitspraak in de heksenjacht die het Openbaar Ministerie al 3,5 jaar tegen hem, zijn partij(genoten) en ondernemers voert bekend is gemaakt: 21 april om 10 uur in de Rotterdamse rechtbank. 

Hart voor Den Haag maakt zich zorgen over Mariahoeve

Raadsleden Martinez van Andel en Verdonk willen actie van het stadsbestuur.

De berichtgevingen over incidenten in de wijk Mariahoeve volgen elkaar in rap tempo op. In 24 uur tijd vonden er 2 ernstige incidenten plaats in de naoorlogse wijk.

Raadsleden Carlos Martinez van Andel en Rita Verdonk, beide stadsdeelraadslid Haagse Hout, willen van het stadsbestuur weten of de wijk wel de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Hart voor Den Haag motie rekenkameronderzoek doelmatigheid MRDH aangenomen

Raadslid Jelle Meinesz: “Hoog tijd het functioneren van deze ondemocratische bekokstoof-club te onderzoeken. Ze schrappen de ene na de andere halte”

In 2014 is de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) opgericht, momenteel een samenwerking van 23 gemeenten op het gebied van economie en vervoersautoriteiten.

Hart voor Den Haag wil Scheidingshuis

Helaas komt het steeds vaker voor: ouders die na hun toch al verdrietige scheiding, dakloos raken. Vaak blijven moeder en kinderen achter in de gezamenlijke woning en vertrekt de vader naar elders. Alleen is niet iedere in scheiding liggende ouder in staat om direct een dure huurwoning te vinden, laat staan te betrekken.