Nieuwsoverzicht

Hart voor Den Haag aangenomen motie: La Cantina nu eindelijk jaarrond

Eigenaren Bianca en Richard Arnold: We weten dat er heel veel mensen zijn die we een heel groot plezier doen als we eindelijk 12 maanden mogen blijven.’

Met succes kreeg Hart voor Den Haag de motie ‘Voer jaarrond La Cantina uit’ aangenomen door de gemeenteraad van afgelopen donderdag.

De Mos over uitstel uitbreiding betaald parkeren Rustenburg-Oostbroek en Laakkwartier: “Van uitstel naar afstel!”


In de wijken Rustenburg-Oostbroek en Laakkwartier stelt GroenLinks-wethouder Arjen Kapteijns de uitbreiding van betaald parkeren voorlopig uit, zo laat hij weten in een brief aan de gemeenteraad (Zie bijlage). “Na een heuse volksopstand tegen de plannen om het betaald parkeren, is ook deze autohatende wethouder niet bestand,” aldus Hart voor Den Haag partijleider Richard de Mos, die een snoeihard oordeel velt over het gebrek aan Parkeer-Participatie in deze wijken: “Eén groot drama!”

Hart voor Den Haag bezorgd om verkeerschaos N211 Wippolderlaan

Raadsleden Dubbelaar en Meinesz: ‘Er moet meer rekening gehouden worden met bewoners in het Wateringse Veld. Het wordt een verkeerschaos en complete wijken worden onbereikbaar!’

Aankomend weekend, van vrijdag 22 maart 22.00 uur tot maandag 25 maart 04.00 uur, is de N211 Wippolderlaan afgesloten voor verkeer.

Hart voor Den Haag wil meer duidelijkheid over frauderende zorgaanbieders

Volgens berichten vanuit de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) wordt er voor miljoenen gefraudeerd over de ruggen van mensen die afhankelijk zijn voor de ondersteuning vanuit de WMO. Denk hierbij aan thuiszorg, zowel medisch als huishoudelijk, maar ook aan dagbesteding.

Al eerder heeft de grootste oppositiepartij in Den Haag vragen gesteld over de PGB-zorgaanbieders met een strafblad, maar toen wilde het college hier geen duidelijk antwoord op geven “omdat er uit het destijds gepubliceerd nieuwsbericht niet duidelijk was of er wel misbruik van Haagse burgers was gemaakt”.

Hart voor Den Haag luidt noodklok tekort bejaardenoorden met verpleegfunctie

De Mos: “Snel werk maken van ons initiatiefvoorstel en aangenomen motie”

Hart voor Den Haag is bezorgd, maar niet verbaasd over het bericht dat er geen plek is voor nieuwe zorgbehoevende ouderen, omdat verpleegzorg in Den Haag vol raakt. Het aantal ouderen in Den Haag dat is aangewezen op verpleeghuiszorg groeit de komende vijftien jaar van 3760 naar 6700.

Petitie: zero-emissiezones



Waarom deze petitie?

Het invoeren van zero-emissiezones in gaat het bedrijfsleven, waaronder veel ZZP-ers en MKB-ers, ontzettend veel geld kosten. Dit omdat zij gedwongen worden om hun vrachtwagens en/of bestelbusjes te vervangen als zij de steden, die emissievrij willen worden, nog in willen komen.

Rechtszaak rond café duurt voort; Hart voor Den Haag stelt raadsvragen

Ralf Sluijs: “Kleine ondernemer kapot procederen moet stoppen”

Het langdurige juridische gevecht rond de Pancho Bar, die in 2020 gedwongen werd gesloten, lijkt nog steeds voort te duren. De Raad van State heeft de gemeente Den Haag deels gelijk gegeven in een hoger beroep tegen een eerdere uitspraak van de rechter.

Hart voor Den Haag: ‘Herinrichting Hildokroplaan te kort door de bocht’

Aan de Hildokroplaan in Houtwijk worden momenteel herinrichtingwerkzaamheden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag. Op de brug over het waterkanaal lag een stoep, waarmee grote vrachtwagens de bocht eenvoudiger konden nemen. Nu na de herinrichting heeft de Gemeente Den Haag besloten deze bestrating te verwijderen en er een stukje openbaar groen van te maken.

Laatste woord Richard de Mos

Edelgrootachtbaar College, 

Al sinds mijn aantreden in de politiek erger ik mij groen en geel aan de stroperigheid waarmee de overheid de belangen van burgers behartigt. 

Of beter gezegd: dat nalaat!  Het opkomen voor de 

– al dan niet individuele – belangen van burgers en ondernemers, die worden platgewalst door de gemeentelijke regeltjesbulldozer, werd daarom mijn politieke missie.”

Laatste woord Rachid Guernaoui

Het laatste woord van Rachid Guernaoui

Het Openbaar Ministerie stopt niet, niet vanzelf

Leden van het hof,

Al 4.5 jaar word ik gegijzeld door het Openbaar Ministerie. Op de dag van de inval heb ik mijn eerste verklaring afgelegd aan het OM en daarna heb ik nog vele verklaringen en informatie met het OM gedeeld.