Groep de Mos is verheugd over nieuw onderkomen De Kruin
De wijkvereniging De Kruin heeft een nieuw onderkomen.
Na langdurige bemiddeling door een zogeheten mediator is de vereniging akkoord gegaan met huisvesting in een voormalig schoolgebouw in de Anemoonstraat. Het betekent wel dat De Kruin moet verhuizen van de Bomenbuurt naar de Bloemenbuurt.
De wijkvereniging heeft veertig jaar onderdak gehad in een gebouw aan de Acaciastraat, maar de gemeente wil het pand slopen voor woningbouw. Omdat De Kruin zich overvallen voelde door de gemeente werd eerder dit jaar het overleg over een verhuizing opgeschort. Daarna werd een bemiddelaar. Als oplossing zal de wijkvereniging ruimte huren op een plek ongeveer een kilometer verderop. In het betreffende gebouw zitten al een kinderdagverblijf, enkele toneelverenigingen en het Wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacinth.

Arjen Dubbelaar, Groep de Mos woordvoerder Ruimtelijke Ordening, is verheugd over de uitkomst: “Een goede zaak dat het vaststellingsdocument is ondertekend en dat de wijkvereniging een nieuw plekje heeft gekregen, waarmee het voortbestaan van De Kruin is gegarandeerd. Dit is een succes van meerdere partijen in de Raad en wij als Groep de Mos zijn apetrots dat we daaraan ons steentje hebben kunnen bijdragen”