De Mos en Kruis: “Meer doen tégen wapenbezit en wapengeweld”

In de Albert Heijn op de Turfmarkt in het centrum van Den Haag heeft dinsdagochtend weer een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een dode gevallen. Dat bevestigt de politie.
“Vreselijk. We leven intens mee met de nabestaanden en de geschrokken medewerkers van het AH-filiaal,” aldus de raadsleden Richard de Mos (Hart voor Den Haag) en Sebastian Kruis (PVV) die willen dat er meer wordt wordt gedaan tégen wapenbezit en wapengeweld.
Daarom pleiten te partijen opnieuw voor preventief fouilleren. “Er moeten echt meer maatregelen komen om geweldsincidenten en wapenbezit tegen te gaan. Den Haag lijkt steekstad nummer één te worden. Daarom willen wij dat de politie streng gaat controleren bij de in- en uitvalswegen van de stad, maar ook in wijken waar wapenbezit schering en inslag lijkt geworden.”

Stijgende lijn aantal verwarde personen

Beide partijen zien, o.a. dankzij bezuinigingen op de GGZ-zorg, het aantal verwarde personen toenemen.
“We weten natuurlijk nog niet of we de 56-jarige verdachte die is aangehouden daar onder moeten scharen, feit is wel dat de politie een stijgende lijn van het aantal incidenten rond mensen met verward gedrag ziet. Ook het messenbezit onder jongeren neemt schrikbarend toe. “Met deze feiten moet eindelijk beleid worden uitgestippeld om het messengeweld een halt toe te roepen.”

Beide raadsleden stellen schriftelijke vragen aan het college

Lees hier onze schriftelijke vragen