Nu een groep prominente CDA-bestuurders, waarvan wethouder Bredemeijer voorzitter is, gemeenten heeft opgeroepen om met een streefgetal te komen voor het maximumaantal asielzoekers die daar opgevangen kunnen worden, wil Hart voor Den Haag voorman Richard de Mos boter bij de vis.
“Wethouder Bredemeijer zit in een college dat beleid voert om, zonder overleg met de bevolking, massaal asielzoekers op te vangen, dat rijmt niet met de stoere praatjes inzake immigratie die Bredemeijer ophangt in de media,” aldus De Mos, die wil dat het college komt met een streefgetal voor het maximumaantal asielzoekers.

Absorptievermogen bereikt

Raadslid Coen Bom valt zijn partijleider bij. Volgens Bredemeijer & Co moet het aantal asielzoekers gebaseerd worden op de draagkracht van de gemeenten.
“In ons eigen Den Haag is het absorptievermogen allang bereikt. We hebben o.a. een tekort aan woningen, aan agenten, aan zorgpersoneel en aan leraren. De sociale cohesie is in veel wijken ver te zoeken en de leefbaarheid staat door overbewoning zwaar onder druk. Wij willen na stoere woorden daadkracht van Bredemeijer in het college zien,” aldus Bom.

De beide Hart voor Den Haag raadsleden betreuren het ten zeerste dat de CDA-bestuurders denken dat de veelbesproken spreidingswet, waarmee het kabinet het aantal asielzoekers over het land wil verdelen, ‘wat verlichting kan geven voor de korte termijn’.
“Deze wet is keiharde dwang en drang voor gemeenten, met als gevolg dat Den Haag nóg meer asielzoekers moet opvangen”, aldus De Mos en Bom.

Lees hier onze schriftelijke vragen