Raadslid Ralf Sluijs: “Dit gaat een keer dramatisch mis als er niet ingegrepen wordt”

Op de Madesteinweg is vorige week woensdag een meisje gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Donderdag was het weer raak en vond er ook een ongeluk plaats. Hart voor Den Haag pleit al langer voor verkeersmaatregelen rondom VBMO-school Yuverta Madestein en trekt weer aan de bel. 

“Deze ongelukken zijn vreselijk maar gelukkig kunnen de betrokkenen het nog navertellen. We moeten voorkomen dat het echt dramatisch misgaat met schoolgaande kinderen”, zegt stadsdeelraadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag die begin juni al schriftelijke raadsvragen stelde om de gevaarlijke situatie aan de kaak te stellen. De onderwijsinstelling aan de Madesteinweg zit precies in de bocht, wat voor levensgevaarlijke verkeerssituaties met schoolgaande kinderen zorgt. 

Noodklok

Hart voor Den Haag luidt opnieuw de noodklok en eist snelle actie van het stadsbestuur om de veiligheid te vergroten. “In april sloeg een auto over de kop, precies in de draai voor de school en een jaar eerder gebeurde hetzelfde met een kleine vrachtwagen. Nu is er weer een jong meisje aangereden. Dit moet stoppen en aangepakt worden. De Madesteinweg is nu gewoon een racebaan.” Sluijs pleit voor snelheidsbelemmerende maatregelen op het gedeelte richting de school.

Bureaucratische molens

Het schoolbestuur heeft de gevaarlijke verkeerssituatie al regelmatig aangekaart op het stadhuis maar loopt steeds vast in de ambtelijke bureaucratische molens van het IJspaleis. “Kinderen moeten veilig naar school kunnen en dat kan nu gewoon niet. Ik reken er echt op dat het stadsbestuur, na weer twee ongelukken, eindelijk inziet dat ze actie moeten ondernemer”, besluit Sluijs.

Lees hier onze schriftelijke vragen