De Mos en Martini willen onderzoekscommissie om vergaande consequenties Haagse bevolkingsgroei in kaart te brengen

Nederland moet stoppen met het aantrekken van arbeidsmigranten, vindt de Arbeidsinspectie. ‘Werkgevers en uitzendbureaus profiteren, terwijl de kosten bij de samenlevingen liggen’.

“Dat is precies wat Hart voor Den Haag al tijden roept. Hele delen van Laak en wijken als Transvaal en Rustenburg-Oostbroek staan door de gevolgen van overbewoning op omvallen. Deze buurten worden totaal ontwricht en de sociale cohesie is ver te zoeken”, aldus de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Constant Martini.

Nadat eerder voormalig CBS-hoofddemograaf Jan Latten de alarmknop had ingedrukt over de enorme gevolgen van ongecontroleerde bevolkingsgroei, is het nu de Arbeidsinspectie die stelt dat er een rigoureuze stop op het aantrekken van arbeidsmigranten moet komen en dat het kabinet moet kiezen voor een koers waarin de bevolking niet verder groeit.

“Wat gaat het stadbestuur doen om de stad te beschermen tegen ongebreidelde bevolkingsgroei? Vooralsnog weigeren de bestuurders van de stad om maatregelen te nemen die de bevolkingsgroei zouden doen afnemen. Buitengewoon onverantwoordelijk, want de bevolkingsgroei jaagt de woningnood verder aan, zet de verzorgingsstaat onder druk en trekt een zware wissel om alles waar we al een gierend tekort aan hebben, zoals agenten, leraren en zorgpersoneel”, aldus De Mos en Martini, die willen dat een in te stellen onderzoekscommissie de vergaande consequenties van de Haagse bevolkingsgroei in kaart brengen. “Zo kunnen we hopelijk eindelijk andere partijen overtuigen dat niets doen geen optie meer is.”

Lees hier onze schriftelijke vragen