Raadslid Ralf Sluijs: “Al het moois dat onze stad te bieden heeft verdient het om in de spotlights te staan”

Er komen in de toekomst mogelijk opnieuw lichtprojecties op en rond het Binnenhof, zo antwoordt het stadsbestuur op raadsvragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Afhankelijk van de uitkomst van de evaluatie wordt gekeken of lichtprojecties op- en rond het Binnenhof in de toekomst een vervolg krijgen. Dit wordt besproken met het Rijksvastgoedbedrijf en andere betrokkenen bij (de renovatie van) het Binnenhof, zo stelt het college. Het lichtevenement is al wegens succes verlengd met twee weken, tot en met 22 december 2018. Op donderdag, vrijdag en zaterdag avond van 18.00 tot 22.00 uur is de projectie getoond.

Raadslid Ralf Sluijs is opgetogen met de antwoorden en hoopt dat dit project een vervolg krijgt: “Het Binnenhof als democratisch hart van Nederland door de eeuwen heen en al het moois dat onze stad te bieden heeft verdient het om in de spotlights te staan! Met ons koningshuis, badplaats Scheveningen met het Kurhaus en de Pier en ga zo maar door! ”

Wel wijst het stadsbestuur erop dat het permanent maken van de projectie niet zomaar mogelijk is. De projectors mogen om veiligheidsredenen niet op het Binnenhofterrein staan, dus staan deze in de gang van de Eerste Kamer. Daar wordt tot aan de renovatie nog gewoon gewerkt. Ook is het duur om de projectie permanent te maken, bijvoorbeeld qua beveiliging.