De lijsttrekker van Groep de Mos / Ouderen Partij, Richard de Mos, is niet onder de indruk van het negatieve stemadvies dat MKB-voorzitter Gert van der Houwen gegeven heeft voor zijn partij.

De Mos: “Uit alles blijkt dat de beste man ons verkiezingsprogramma niet heeft gelezen. Ondernemen is een van onze speerpunten. Van onze 35 kandidaten zijn 20 kandidaten zelfstandig ondernemer. Cindy Wiggers (snackbar De Sport) en Aad Rog (ondernemersvereniging De Pier) zijn ervaringsdeskundige van het falende gemeentebeleid ten aanzien van de kleine ondernemer.”

Volgens Groep de Mos / Ouderen Partij zitten ondernemers helemaal niet te wachten op een kansloos lijstje van een een zogeheten belangenorganisate die 1 ding niet doet, namelijk de belangen van de kleine ondernemer in deze stad behartigen.

“Waar was meneer Van der Houwen bij de herinrichting van de Haagse markt? Waar was meneer Van der Houwen om de slechte status van tal van winkelgebieden zoals De Leyweg te bespreken? Waar meneer Van der Houwen bij de sluiting van Pier waar 9 ondernemers kapot werden gemaakt? Waar was meneer Van der Houwen toen het uitsterfbeleid van de kleine kiosken over tal van ondernemers zoals de bloemenkiosk in de Grote Marktstraat werd uitgestrooid? Waar was meneer Van der Houwen toen de zogenaamde winnaars van deze holle pluchezitpropaganda betaald parkeren in tal van winkelgebieden hebben ingevoerd waardoor bij veel ondernemers het water tot aan de lippen staat? Precies, helemaal nergens! Druk met champagne nippen en kaviaar knagen met de partijen die de kleine ondernemer naar de gallemiezen helpen”, aldus De Mos.

Uithofdirecteur Eugene de la Croix kan wel lachen om het score-lijstje van MKB-Den Haag “Het is alweer even geleden dat ik zoveel onzin in een excelsheetje heb zien staan. Wij zetten in op het verlagen van de lokale lasten voor ondernemers, op het uitbannen van betaald parkeren, op een impuls voor veilige winkelgebieden, op een nadeelcompensatie voor ondernemers die slachtoffer worden van gemeentelijk falen en op een horecabeleid waar wij werken met een dadergerichte aanpak bij incidenten in plaats van horeca-ondernemers met maandenlange sluitingen naar de verdoemenis te helpen. Ik ben al jaren klaar met zogeheten belangenorganisaties die niets voor ondernemers doen omdat ze zelf maar al te graag op het pluche zitten en goedlachs mee heulen met partijen die het ondernemen is deze stad met hun regeldrift welhaast onmogelijk maken. Ik raad meneer Van der Houwen om hoofdstuk 2 in ons verkiezingsprogramma te lezen en eens contact met ons op te nemen in plaats van zichzelf voor het karretje te laten spannen door partijen die het bij de echte ondernemer allang verbruikt hebben”.