Meldpunt voor bestolen bejaarden

2013-06-02T14:30:44+00:0002 juni 2013|

Naar aanleiding van een inzamelingsactie die Groep de Mos heeft opgezet voor de bestolen bejaarde Indische Rob (89), welke in zijn eigen huis door een thuishulp is bestolen van 10.000 euro, opent de partij een meldpunt voor bestolen bejaarden uit Den Haag en Scheveningen.
De Mos: “Helaas blijkt dat het verhaal van Rob niet uitzonderlijk is en dat veel meer bejaarden in bejaardencentra of thuis worden beroofd, juist door mensen die zij zouden moeten kunnen vertrouwen”.

Meldpunt beroofde bejaarden 

Om in kaart te brengen hoeveel bejaarden in bejaardencentra of thuis worden beroofd door mensen die juist goede zorg aan ouderen zouden moeten geven, start Groep de Mos een meldpunt voor bejaarden die zijn beroofd van hun spaarcentjes of van waardevolle bezittingen, zoals sieraden. Ouderen of kinderen van ouderen kunnen dit vertrouwelijk melden via melddiefstalopbejaarden@gmail.com

De Mos: “De afgelopen week heb ik veel gelijksoortige verhalen ala Rob gehoord. Volgens een anonieme tip is de thuishulp van Rob ook weer werkzaam voor een thuiszorginstantie, hetgeen ik onacceptabel vind. Hierover heb ik reeds schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gesteld. Via ons meldpunt wil ik roof op onze bejaarden op de Haagse politieke agenda zetten, want onze ouderen hebben recht op verzorging, zowel thuis als in een bejaardentehuis, door mensen die 100% te vertrouwen zijn”.