Er wordt flink geracet op de Schenkkade in Bezuidenhout waardoor er regelmatig onveilige verkeerssituaties ontstaan. Bezorgde bewoners zeggen tegenover Groep de Mos dat ze zich niet veilig voelen. Dat is de Haagse lokale partij Groep de Mos een doorn in het oog.

Te veel autobestuurders denken dat ze op de Spa Francorchamps rijden, zegt Groep de Mos-raadslid Rachid Guernaoui. “Ze racen met 80 tot 90 kilometer uur voorbij op het stuk waar de IJsclubweg de Schenkkade wordt tot aan de Laan van NOI, terwijl er een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur.”

Guernaoui, woordvoerder Verkeer namens de partij: “Dan krijg je hele nare situaties voor voetgangers en fietsers. Ze worden regelmatig bijna van de sokken gereden. Er gebeuren daar genoeg ongelukken. Je bent je leven niet zeker als je daar als fietser toevallig de bocht moet nemen of moet oversteken.”

Wat Groep de Mos betreft is het de hoogste tijd om de Schenkkade onder handen te nemen. “Wij hebben niks tegen auto’s; we zijn een groot voorstander van een Formule 1-demonstratie op het Binnenhof. Maar dit hoeft voor ons niet. We willen dat woonwijken veilig zijn.”

Er zijn verschillende opties om het racen tegen te gaan, waaronder betere handhaving of een herinrichting van de straat. Groep de Mos stelt schriftelijke vragen aan het College en hoopt op een snelle oplossing zodat de Schenkkade weer veilig wordt voor buurtbewoners.

Lees hier onze schriftelijke vragen