Onafhankelijk Delft en Beter voor Rijswijk steunen pro Zwarte Piet petitie Groep de Mos

Omdat kindervriend Zwarte Piet niet alleen in Den Haag in de ban wordt gedaan, maar ook in Rijswijk en Delft niet langer welkom is, bundelen de toonaangevende lokale partijen de krachten. Zowel Onafhankelijk Delft als Beter voor Rijswijk zullen de petitie van Groep de Mos ondersteunen.

“Wij vinden het te gek voor woorden dat we ons helemaal gek laten maken door een piepkleine minderheid die er alles aan doet om onze kindervriend met pek en veren onze steden uit te jagen. Daarom steunen wij de door Groep de Mos gestarte petitie om Zwarte Piet op alle scholen, in ongewijzigde vorm, te behouden. Die petitie geldt dus nu niet alleen maar voor Den Haag, maar ook voor Delft en Rijswijk”, aldus de fractievoorzitters Ed Braam (Beter voor Rijswijk) en Martin Stoelinga (Onafhankelijk Delft).

Richard de Mos, fractievoorzitter van Groep de Mos / Ouderen Partij, is blij met de steun uit de twee buurgemeenten.

“Alleen als we nu samen opstaan om onze traditie te beschermen, dan is het tij misschien nog te keren”, aldus De Mos, die eerder heeft aangekondigd zijn petitie aan de Haagse schoolbesturen aan te zullen bieden met de eis dat het besluit om Zwarte Piet uit te bannen wordt teruggedraaid.