De Mos zorgt voor extra bakkerij

Even zag het ernaar uit dat Fred Steenwijk, eigenaar van Vermolen’s oliebollen aan de Loosduinsekade, kon fluiten naar het plaatsen van een extra bakkerij naast zijn oliebollenkraam. Deze extra bakkerij is nodig om te voldoen aan de grote vraag naar de oer-Hollandse lekkernij. Alhoewel het plaatsen van deze extra bakkerij al sinds jaar en dag gedoogd wordt, kreeg Steenwijk te horen dat de gemeente dit jaar voornemens was om roet in het eten te gooien door het bijplaatsen van de extra bakkerij te weigeren.

Steenwijk: “Ik heb toen een beroep gedaan op Groep de Mos, de ondernemerspartij van Den Haag. En dat heeft gelukkig zin gehad. Een paar dagen na zijn bezoek liet Richard weten dat de gemeente dit jaar alleen gaat handhaven als de openbare veiligheid in het geding is. Daar is bij ons nog nooit sprake van geweest.”

Groep de Mos Fractievoorzitter Richard de Mos reageert verheugd op de positieve grondhouding van de gemeente.

“Ik ben blij dat de gemeente ook deze oliebollenbakker, na onze interventie, geen strobreed in de weg legt om ervoor te zorgen dat heel Den Haag in deze dagen kan happen in deze ronde smaaksensatie.”