Al jaren strijdt Raadslid Richard de Mos tegen de nadelen van het in 2009 ingevoerde verkeerscirculatieplan (VCP).

“Het autoluw maken heeft tig ondernemers in de aanloopstraten de kop gekost, navigatiesystemen zijn nog steeds niet ingesteld op een autoluwe binnenstad en tot overmaat van ramp lijkt het VCP-gebied op een botsauto-attractie waar menig kermisexploitant jaloers op is”, aldus Richard de Mos.

Groep de Mos wil dat Den Haag een voorbeeld neemt aan de stad Groningen.

De Mos: “Daar is, met simpele borden met de tekst ‘niet inrijden’, een autoluwgebied gecreëerd zonder kostbare pollers. In de aanvangsfase zijn daar flink wat boetes uitgedeeld aan overtredende automobilisten, hetgeen heeft geresulteerd in een prima functionerend autoluw gebied waar transporteurs en ondernemers zonder problemen in en uit kunnen. Het lijk mij ideaal om die knotsgekke pollers nu eindelijk eens op Marktplaats te zetten en over te gaan op de Groningse situatie, waarbij we ook nog met mobiele flitspalen kunnen werken. In plaats van torenhoge reparatiekosten voor de kapotte pollers verdienen we dan nog wat aan hardleerse overtreders”.

Groep de Mos / Ouderen Partij zal komende donderdag een aantal moties proberen in te dienen over dit onderwerp bij de behandeling van het Raadsvoorstel Verkeersveiligheid wat de partij eerder al geagendeerd heeft.