Groep de Mos woest over boomstammen op parkeerplaatsen voor bloemenkiosk

Eerder deze zomer trok Groep de Mos al aan de bel over de houding van de gemeente ten opzichte van bloemenkiosk Renate’s Stekkie. Door wegwerkzaamheden aan de Loevesteinlaan werd de eigenaresse van de bloemenkiosk gedwongen haar deuren te sluiten.

Groep de Mos vroeg toen financiële compensatie en een betere communicatie vanuit de gemeente, want Renate van der Graaf, eigenaar van de bloemenkiosk, heeft nooit een informatiebrief gehad van de gemeente. “Ik kwam thuis van vakantie en wilde weer verder in de zaak. Toen was de hele boel plotseling afgesloten. Ik kan niet eens mijn auto bij mijn kiosk neerzetten. Het is één groot drama.” De omwonenden hebben wel een brief gehad, maar de bloemenkioskeigenaar niet. “Ik ben zeven dagen per week open, dan hadden ze het me toch wel op enig moment kunnen vertellen?”

“Terwijl we nog aan het zoeken zijn naar een oplossing voor de bloemenkiosk, zadelt de gemeente Renate al weer op met het volgende probleem. Nu de Loevesteinlaan eindelijk open is, gooit de gemeente doodleuk hele boomstammen neer op parkeerplaatsen. Juist van deze parkeerplaatsen moet de bloemenkiosk het hebben. Mensen stappen even snel in en uit om een bloemetje te kopen en vervolgen hun weg. Het is echt ongehoord dat de gemeente compleet lak heeft aan deze kleine ondernemer, die op zo’n manier keihard de bijstand wordt ingejaagd”, aldus Groep de Mos raadslid Rachid Guernaoui.

Het raadslid zal vragen stellen over dit onderwerp aan het stadsbestuur