KANDIDAAT-RAADSLEDEN

Ik ben Richard de Mos, lijsttrekker van Hart voor Den Haag / Groep de Mos en naamdrager van de partij. Met Hart voor Den Haag zijn wij de grondleggers van Ombudspolitiek en zet ik mij samen met mijn team en vrijwilligers iedere dag in voor de stad waar ik van hou! #dezestadverdientbeter

Ik ben Rita Verdonk. Als oud-minister en voormalig Kamerlid heb ik brede landelijke politieke ervaring die ik nu graag wil inzetten voor ons mooie Den Haag. Ik volg Richard de Mos al vele jaren. Hij heeft een tomeloze inzet, een ijzeren discipline en is altijd bezig om ‘zijn’ stad vooruit te helpen. Daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij. Met elkaar zetten we in op verdere groei (14 tot 15 zetels is realistisch) om zo bestuursdeelname af te dwingen. De stad heeft namelijk de buik vol van het pappen-en-nathouden beleid.

Ik ben Ralf Sluijs. Als woordvoerder MKB/horeca en economie heb ik me de afgelopen vier jaar opgeworpen als hoeder van de kleine ondernemer. De ‘wereldberoemde’ ijscoman Moes, de hengelsportwinkel op Duindorp en de kerstbomen- en oliebollenverkopers; geen enkele Haagse middenstander deed tevergeefs een beroep op me. Telefoon opnemen, luisteren en problemen oplossen. Daar ben ik volksvertegenwoordiger voor geworden. Ook de lokale democratie gaat me aan het hart. Met diverse aangenomen voorstellen wisten we de rol van de raad te versterken, liggen kritische rapporten niet langer in de kluis en worden raadsleden die structureel afwezig zijn zonder pardon gekort op hun vergoeding. Ik heb een broertje dood aan raadsleden die niks doen voor hun geld.

Ik ben Arjen Dubbelaar, geboren en getogen in Den Haag: een echte Hagenees in hart en nieren. Ik woon met mijn vrouw en twee kinderen in het Wateringse Veld. Na de middelbare school heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben ik begonnen als leerling-techneut in het familiebedrijf. In de jaren daarna ben ik opgeklommen tot directeur van meerdere IT-bedrijven in Nederland. Sinds 2014 ben ik raadslid namens Hart voor Den Haag / Groep de Mos. Ik knok voor de mooiste stad van Nederland, elke dag weer.

Ik ben Rachid Guernaoui. Ik heb bijna tien jaar in de gemeenteraad van Den Haag gezeten. In 2017 maakte ik de overstap naar Hart voor Den Haag / Groep de Mos. Van 2018 tot 2019 was ik wethouder Financiën, Integratie, Stadsdelen, Werkgelegenheid en Gemeentelijke Organisatie. Sinds 2000 woon en werk in Den Haag. Ik woon samen en heb vier kinderen. Aan de Universiteit van Utrecht heb ik rechten gestudeerd. Na diverse juridische, beleidsmatige en managementfuncties te hebben vervuld bij meerdere ministeries ben ik momenteel programmanager bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ik ben Constant Martini. Ik verdedig de belangen van de inwoners van Den Haag al vanaf 1972 als oprichter van de Haagse Wetswinkel, later als raadslid en wethouder. Momenteel ben ik voorzitter van de coöperatie De Volharding. De coöperatie doet aan ombudswerk en seniorenondersteuning met de stichting Steun en Toeverlaat; dat betekent gratis juridisch advies en steun voor de 27.000 leden in de stad. Het opkomen voor de hier wonende Hagenaars is het grootste herkenningspunt wat ik deel met Hart voor Den Haag.

Ik ben Coen Bom. In 1991 organiseerde ik de eerste grootschalige houseparty van Nederland, Rave the City en ik ben voormalig eigenaar van grote nachtclubs zoals de Tempel, Asta, «O» Dance Theatre, Cocoon, Danzig en One Four. Momenteel ben ik nog steeds in de muziekbusiness werkzaam als eigenaar van een platenmaatschappij en als DJ. Met mijn groengele hart ben ik de campagneleider van Hart voor Den Haag / Groep de Mos en wil ik de komende vier jaar in de gemeenteraad wat betekenen voor mijn mooie stad Den Haag.

Ik ben Jelle Meinesz. Als ondernemer in Den Haag ben ik al tegen talloze gemeentelijke obstakels aangelopen. Het is als ondernemer vaak vechten tegen de bierkaai. Dat is de grootste reden dat ik de gemeentepolitiek in ben gegaan. Den Haag is in een hoop opzichten zijn identiteit aan het verliezen. Er verdwijnen een hoop dingen die Den Haag, Den Haag maken, zoals De Puch! Ik maak mij er dan ook hard voor om zulk cultuurerfgoed voor de stad te behouden. Sinds 2018 behartig ik als raadslid, namens dé volkspartij van Den Haag, de belangen van de Haagse Markt en z’n kooplui. Ik vecht daarnaast al vier jaar voor een beter parkeerbeleid en doorstroming van het verkeer in de stad.

Ik ben Carlos Martinez van Andel. Als voorzitter van Wijkberaad Mariahoeve heb ik veel ervaring opgedaan in de bemiddelende rol tussen bewoners en de gemeente. Mijn speerpunt als kandidaat-raadslid is bewonersparticipatie, het betrekken van bewoners bij ontwikkelingen in hun wijk en hen daar ook een stem in geven.

Ik ben Johan Driessen. Na mijn studie rechten aan de universiteiten van Nijmegen en Wenen verhuisde ik in 2005 voor mijn werk naar Den Haag. Daar ging ik aan de slag als advocaat bij BarentsKrans. Een paar jaar later stapte ik over naar het Binnenhof, waar ik aan de slag ging als beleidsadviseur en daarna ruim twee jaar als Tweede Kamerlid. Tegenwoordig werk ik weer als advocaat en behandel ik vooral zaken op het gebied van het huurrecht en aansprakelijkheidsrecht. Ik kom hier allerlei schrijnende woonsituaties tegen. Ik wil dan ook in de gemeenteraad mijn ervaring inzetten om de leefbaarheid en de kwaliteit van wonen in Den Haag te verbeteren. Want deze stad verdient beter.

Ik ben William de Blok. Zestien jaar geleden viel ik als een blok voor de stad Den Haag. En zeven jaar geleden verloor ik ook mijn hart aan Hart voor Den Haag/Groep de Mos: samen opkomen voor de belangen van de inwoners van de stad waar ik van hou. Sinds vier jaar doe ik dat als raadslid met de portefeuille ruimte: voldoende betaalbare en middeldure woningen, wooncomfort en leefbaarheid in de wijken realiseren. Met mijn achtergrond als planeconoom en planoloog kan ik de lastige dossiers op dit domein met succes behandelen: een stop op verkamering, de aanpak van tochtige woningen en het vergroten van aandacht voor de bouw van betaalbare woningen. De komende vier jaar vraag ik wederom aandacht voor de enorme woningnood!

Ik ben Nino Davituliani. Als woordvoerder veiligheid verzette ik mij tegen malafide shishalounges, zorgde voor de aanpak van de (criminele) jeugdoverlast en was de aanjager van de succesvolle wapeninleveracties in de stad. Nu ben ik woordvoerder Sport, Cultuur en Onderwijs. Ik stond de sportverenigingen bij tijdens de coronacrisis, zorgde voor de maximale kwijtschelding van de huren voor de sportaccommodaties en regelde dat Duindorp SV een kunstgrasveld kreeg. Daarnaast zette ik mij in voor kleine gerenommeerde cultuurinstellingen als Lonneke van Leth dans, The Dutch don’t Dance Division en The Crossing Border en konden deze voor de stad behouden blijven. De komende vier jaar wil ik weer keihard knokken voor de stad waar ik van hou!

Ik ben Benjamin Wondergem. Ik ben vader van drie volwassen kinderen en woon met mijn vriendin en hond met veel plezier in de Vruchtenbuurt. Ik werk vijftien jaar voor de Nationale Politie als recherchekundige, waar ik gespecialiseerd ben in mensenhandel en mensensmokkel. Daarnaast ben ik sinds tien jaar bestuurslid van het Vader Kenniscentrum waar ik mij hard maak voor het behoud van contact tussen kinderen en ouders na een scheiding. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming en andere betrokken partijen. Deze kennis en ervaring wil ik inzetten om van Den Haag een nog veiligere, zorgzamere en rechtvaardigere stad te maken. Juist omdat de rol van de gemeente op deze terreinen steeds groter is geworden.

Ik ben Mohamed Balah, 31 jaar, geboren in de Schilderswijk en woonachtig in Den Haag Zuidwest. In de Schilderswijk is men faliekant tègen de wegafsluitingen op de Hoefkade en in Transvaal en Moerwijk zit men niet te wachten op een smeerpijp uit de Rotterdamse Haven. Als fractievertegenwoordiger van Hart voor Den Haag kwam ik in beide gevallen in actie: samen met de bewoners kwamen we in protest! In mijn Zuidwest zie ik hetzelfde gebeuren: grootse sloop en nieuwbouwplannen staan op de agenda. Ook hier dreigt het te gebeuren: de gemeente die haar zin door duwt. Dit drijft mij om de komende periode mij namens Hart voor Den Haag keihard in te blijven zetten voor de stad!

Ik ben René Oudshoorn. Sinds 2018 ben ik, namens Hart voor Den Haag / Groep de Mos, raadslid. Daarnaast ben ik zeer actief als drone-operator en fotojournalist voor grote, landelijke media. De stad ken ik dus op mijn duimpje en dat was een van de redenen om de raad in te gaan. Niet alleen de problemen signaleren, maar ze ook daadwerkelijk aanpakken! Als raadslid bond ik de strijd aan tegen het zwerfafval en rattenprobleem, regelde ik ORAC tuintjes, bankjes en watertappunten en introduceerde getijde-energie als alternatieve energievoorziening. Ook heb ik een groot hart voor dieren: ik wil een beter hondenbeleid en maak me zorgen over de opkomst van de zeehond op Scheveningen, waar ik met een initiatiefvoorstel een rustplaats voor probeer te regelen. Maar er is nog werk aan de winkel: als Scheveninger weet ik hoe groot de overlast van het wonen in de badplaats kan zijn. Groot of klein leed, ik wil me de komende jaren met Hart voor Den Haag blijven inzetten!

Ik ben Wendy Blans, geboren en getogen in de Schilderswijk. Daarna in alle hoeken van Den Haag gewoond en nu woonachtig in de Bloemenbuurt. Na mijn VWO diploma heb ik mij volledig gefocust op mijn sportcarrière en met resultaat: meervoudig Nederlands kampioen karate, tweede op het EK en winnares van diverse grote internationale toernooien. Met deze levenservaring, mijn achtergrond en mijn werkervaring in de horeca, het bedrijfsleven en jeugdzorg wil ik mij met Hart voor Den Haag inzetten voor onze mooie stad!

Ik ben Marcel Bertsch, tweede generatie Indische Nederlander. Na de middelbare school (Dalton en Grotius) en militaire dienst, werkte ik als acteur. Daarna kende mijn carrière diverse wendingen: van de kwaliteitshoreca, muziekindustrie en theaterwereld, interim-management tot de dier- en natuurbescherming (als directeur Nederland van IFAW). De laatste jaren ben ik actief als mediator & coach. Een veiliger Den Haag staat hoog op mijn lijstje: straatterreur moet worden bestreden en op scholen moet het veiliger! Lessen lichamelijke oefening, zwemonderwijs en onderwijs in muziek en cultuur moeten overal terugkeren. Met de stem van de inwoner, de ombudspolitiek, wil ik mij inzetten voor onze mooie stad!

Ik ben Damiën Zeller, 27 jaar en woon met mijn twee katten in Loosduinen. Vanaf mijn 16e tot 23ste was ik Haagse Jongerenambassadeur politiek: samen met anderen gaf ik de gemeente over tal van zaken advies die speciaal voor jongeren belangrijk zijn. Op mijn 21ste begon ik als stagiair bij de partij en uiteindelijk groeide ik door tot raadslid met de portefeuilles onderwijs, cultuur en sport. In 2019 gaf ik solidair mijn raadszetel op om plaats te maken voor onze partijleider Richard de Mos. Ik koos voor Hart voor Den Haag / Groep de Mos gekozen omdat ook ik net als de partij vindt dat de stad Den Haag méér moet bruisen en dat wil ik komende periode met Hart voor Den Haag weer doen!

Ik ben Wout van Tongeren en heb recent mijn studie afgerond aan de Hogere Hotelschool Den Haag. Daarna ben ik aan de slag gegaan in de financiële dienstverlening, maar mijn hart ligt bij de horeca, waar in ik altijd werkzaam ben geweest. Sinds 2013 woon ik in Den Haag en ben ik verknocht aan deze mooie stad. Daarom ben ik sinds 2018 actief als vrijwilliger voor Hart voor Den Haag / Groep de Mos en de jongerenafdeling, Jongeren voor Den Haag, waar ik in 2018 en 2019 voorzitter van was. Ik wil mij met Hart voor Den Haag inzetten voor een verbetering op de woningmarkt, een bruisende stad en meer betrokkenheid van jongeren bij besluitvorming. Want deze stad verdient beter!

Ik ben Monique van Stuijvenberg. Mede door mijn eigen ervaringen kan ik mij heel goed verplaatsen in de problematiek van mensen die dreigen dakloos te worden en die heel slecht bij kas zitten. Daarom heeft dit permanent mijn aandacht als fractievertegenwoordiger van Hart voor Den Haag. Daarnaast zet ik mij ook in voor gebruikers van voedselbanken, AV070 en de perikelen rond parkeervergunningen voor gehandicapten. Naast mijn liefde voor mensen is er nog een grote liefde: dieren. “Geef me een dier en je hoort me niet meer.” Ook komende periode wil ik mij met Hart voor Den Haag inzetten, want deze stad verdient beter!

Ik ben Victor Okkers, geboren en getogen in Den Haag. Na de MAVO (Haagsch Genootschap) en de HAVO (De Populier) volgde ik op de HTS Civiele Techniek. Mijn leven lang heb ik aan projecten binnen en buiten Europa gewerkt. Daarnaast ben ik acht jaar gemeenteraadslid geweest in Voorburg. Door mijn opleiding en ervaring was ik toen woordvoerder ruimtelijke ordening. In die jaren beoordeelde ik bestemmingsplannen en stuurde ze bij. Ook namens Hart voor Den Haag zou ik graag een visie willen geven over de buitenruimte in Den Haag en hoe die er in de toekomst uit moet gaan zien. Daar ligt mijn voorliefde, maar met mijn politieke ervaring en werkervaring wil ik mij met Hart voor Den Haag inzetten voor onze mooie stad!

Ik ben Joop van Rees. Toen ik uit Friesland naar Den Haag verhuisde, had ik niet verwacht in deze stad te blijven. Na twee jaar in Bezuidenhout verhuisde ik naar de Rivierenbuurt, waar ik nog steeds woon en mijn hart verloor aan de stad. Ik voel mij daar op m'n gemak: een echte volksbuurt waar de bewoners trots zijn en nooit te beroerd om elkaar te helpen. Helaas moesten veel bewoners na de sloop en nieuwbouw uitwijken naar andere wijken of steden. Hierdoor zijn de sfeer en de samenhorigheid anders geworden en gaat de buurt achteruit: zwerfvuil, vandalisme en criminaliteit. Ik wil graag mijn kennis gebruiken om met Hart voor Den Haag de gemeente wakker te schudden en de bewoners beter te horen, zien en helpen. Deze stad verdient beter!

Ik ben Aniel Paragh. In het dagelijks leven ben ik hypotheekadviseur en in mijn vrije tijd ben ik Bollywood-zanger. Namens Hart voor Den Haag wil ik mij inzetten voor ondernemers en het realiseren van broodnodige woningen. Daarnaast wil ik mij inzetten voor de Hindoestaanse gemeenschap, onder andere voor de realisatie van een nieuw cultureel centrum. Ik wil mij komende periode met Hart voor Den Haag inzetten, want deze stad verdient beter!

Ik ben Christian Overklift Vaupel Kleijn (49 jaar) uit de Bomenbuurt. Ik wil mij met Hart voor Den Haag hard maken voor de jeugd en voor onze jeugdprofessionals. Als Haagse rugbycoach, zelfstandige mental / sport coach in de verslavingszorg, penitentiaire instellingen, projectleider van tal van initiatieven waar mentale en lichamelijke gezondheid centraal staan, heb ik zowel de praktische als beleidsmatige ervaring die nodig is om onze stad een boost te geven. Deze stad verdient beter!

Ik ben Victor Meijer. Ras-Hagenees, meester-poelier aan de Zuiderparklaan en volgens sommigen dé stadsdichter. Ik hou van onze mooie stad! Daarom ben ik ook vanaf de eerste dag betrokken bij Hart voor Den Haag en sta ik voor de derde keer op de kieslijst van deze echte volkspartij. We zijn elke keer groter geworden en dat is keihard nodig, want deze stad verdient beter!

Ik ben Anna Jedra. Geboren in Polen en sinds 2011 woon ik met mijn twee dochters in Den Haag. De mooiste stad van Nederland! Door direct Nederlands te leren kreeg ik in 2016 mijn leuke baan als fractiemedewerker van Hart voor Den Haag. De enige echte Haagse volkspartij. Veiligheid, snelle integratie van nieuwkomers en voldoende sportvoorzieningen zijn voor mij belangrijke speerpunten.

Ik ben Cees Hofland. Directeur/eigenaar van Hofstad Security BV, een lokaal beveiligingsbedrijf en trotse Scheveninger. Als lokale Haagse / Scheveningse ondernemer vind ik dat de gemeente zoveel mogelijk zaken moet doen met ondernemers uit eigen stad. Er zit nu een stadsbestuur wat bedrijven uit andere steden inhuurt om de veiligheid op onze boulevard te waarborgen. Dat is toch onbegrijpelijk? Ik wil de Scheveningse identiteit behouden en meer zeggenschap voor Scheveninger. Daarom kies ik vol overtuiging voor Hart voor Den Haag. Het is hoog tijd voor een frisse groengele wind, waarbij de drie haringen uit de Scheveningse vlag de koers bepalen!

Ik ben Benjamin Manuputty. In de jaren ‘60 en ‘70 opgegroeid in Den Haag Zuidwest in de Gaardes en decennialang portier geweest in Den Haag en Scheveningen. Velen zullen me kennen als portier van discotheek de Marathon met de bijnaam ‘Bruine Ben’. De veiligheidsproblemen rondom de regenbooggemeenschap gaan me aan het hart. Met The Hague Rainbow Festival The Hague Pride heb ik, samen met Sebastiaan de Graaf, een prachtig roze evenement neergezet in onze stad waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Hart voor Den Haag heeft mij in die missie altijd gesteund. Deze partij is er écht voor de mensen in de stad!

Ik ben Anna Verwaal. Zeg maar An! Geboren en getogen in de #Rivierenbuurt waar ik me ook nog elke dag voor inzet. Steeds meer volwassen kinderen moeten helaas tegen hun zin uit de buurt vertrekken. Er zijn te weinig betaalbare, sociale woningen. De nieuwe huizen die gebouwd worden zijn veel te duur. Ik heb een burgerinitiatief ingediend bij de gemeenteraad waarin ik vroeg om kinderen uit de Rivierenbuurt voorrang te geven op een sociale woning. Hart voor Den Haag heeft mij daarin altijd gesteund. Zij zijn er voor de gewone mensen.

Ik ben Jurriaan Wouters. Naast de roemrijke militaire geschiedenis van Den Haag heeft de stad, als 2e stad van Nederland, het hoogste aantal veteranen. Beiden nauwelijks zichtbaar! Hart voor Den Haag is de enige partij die iets betekent voor de veteranen, de gesneuvelden en het eren en herinneren van de vele gebrachte offers. Als geboren en getogen Bezuidenhoutse Hagenees en actief dienend militair veteraan met bijna 29 jaar ervaring en missies in Bosnië, Irak en Afghanistan zet ik mij daar dagelijks voor in. De politiek is daarbij onmisbaar.

Ik ben Melissa Ayal. Als geboren en getogen Hagenees zie ik veel ruimte voor verbetering in onze stad. Het zou een eer zijn om dat voor Den Haag, de stad waar ik van houd en trots op ben, te kunnen doen. Als moeder van een zoontje van 4 jaar weet ik hoe ongelooflijk belangrijk onderwijs is. Daarom wil ik mij inzetten voor gevarieerd en veilig onderwijs voor alle leerlingen in Den Haag. Daarnaast pleit ik voor meer parkeerplaatsen en het stoppen met het autoluw maken van de stad, Met name het centrum en Scheveningen moeten goed bereikbaar zijn! En betaalbaar bovendien. Van de schandalige parkeerkosten wordt niemand beter.

Ik ben Moes Pekdemir. Beter bekend als IJscoman Moes. Al ruim 45 jaar sta ik met mijn ijscokar op het Binnenhof. Samen met de Ridderzaal ben ik misschien wel het meest gefotografeerde ‘object’ van Den Haag door toeristen. Toen de gemeente mijn karren de stad uit wilde jagen, omdat ze niet duurzaam zouden zijn, sprong Hart voor Den Haag geweldig voor me in de bres. Zij hebben wél oog voor de kleine ondernemer en daarom sta ik met veel plezier op de lijst!

Ik ben Muriël Kasmin. Van origine Indonesisch, geboren in Zuid-Amerika en getogen in Nederland waaronder Den Haag. Ben beeldend kunstenaar en oprichter van de Lions Den Haag Universal en diverse goede doelen stichtingen. Met heel veel liefde en plezier steun ik Hart voor Den Haag! De enige partij die er voor alle lagen van de stad is. Jong/oud, zwart/wit, homo/hetero en alles daartussen.

Ik ben Lex Immers, voormalig profvoetballer en huidig middenvelder bij s.v.v Scheveningen. Hart voor Den Haag is de enige partij die echt opkomt voor het belang van de stad. Zij luistert naar wat er leeft onder de mensen en zoekt pragmatische oplossingen bij problemen. Daarom hoop ik dat zij in maart die 14 tot 15 zetels gaan halen, zodat er echt iets verandert in deze stad.

Ik ben Leo Dommanschet. Ras-Hagenees en bekend van Leo’s Koffiehuis in Laak. Hét clubhuis van de echte ADO supporter, maar ook een ontmoetingsplek voor mensen die zich alleen voelen. Praatje maken, kaartje leggen, ik probeer te helpen waar ik kan. Koffiehuizen zijn typisch Haags en horen wat mij betreft op de lijst van Cultureel Erfgoed. Hart voor Den Haag hoort in het stadsbestuur. Het is de enige partij die honderd procent het Haagse belang dient. En dat is keihard nodig, want deze stad verdient beter!

Ik ben Aad van Loenen. Oud-directeur van praktijkschool De Einder en voormalig Jongerenambassadeur. Met goed praktijkonderwijs en persoonlijke aandacht kun je levens veranderen. Ik heb leerlingen binnen zien komen waar geen land mee te bezeilen was. Nu zijn ze succesvol ondernemer en bieden ze andere kansarme jongeren een baan aan. Ik strijd al lang om jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. En met de Energie Academie, waar ik bestuurder was, zou het gaan lukken. Helaas is dit project ten onder gegaan aan bolwerken die draaien op subsidie van de gemeente. Net als Hart voor Den Haag ben ik ervan overtuigd dat er nog steeds behoefte is aan een dergelijk banenproject. Dat kan heel goed zonder de gebruikelijke subsidie-slurpers en dat gaan we bewijzen ook. Deze stad verdient beter!

Ik ben Damian Hermans alias Miss Cynthia. Ik sta voor een stad waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Waar mensen zich geaccepteerd, gesteund en veilig voelen. Als dragqueen zet ik me in als voorbeeld van vrijheid en acceptatie. Leef en laat leven, doe wat je leuk vindt en geniet! Ik heb het geluk gehad dat ik in een warme en ruimdenkende familie ben geboren met twee steunpilaren als ouders. Dat geldt niet voor iedereen. Ik hoop, doordat ik mezelf volledig omtover tot iemand die ik zelf heb gecreëerd, een teken te kunnen geven aan mensen die met hun gevoelens worstelen. Het is oké, voel je zichtbaar, voel je geaccepteerd want je mag er zijn. Iedereen mag er zijn binnen onze mooie stad en daarom kies ik vol overtuiging voor Hart voor Den Haag!

Ik ben Geertje van Kranen. Voorzitter van de Haagse knaagdierenopvang Het Knagertje. Hart voor Den Haag heeft zich altijd ingespannen voor het behoud van de opvang en Richard de Mos heeft als wethouder zelfs nog de nieuwe locatie officieel in gebruik genomen. Daarmee kwam er een einde aan 10 jaar onzekerheid voor het opvangcentrum voor knaagdieren en konijnen. Dankzij de jarenlange inzet van Hart voor Den Haag kunnen wij ons mooie werk voortzetten. Zij hebben met recht hart voor mens en dier en daarom steun ik de partij volledig!

Ik ben Pong Hing Au. Ondernemer in het mooie Chinatown waar ik diverse restaurants run. Hart voor Den Haag wil Chinatown met gerichte horeca, diverse bijzondere concepten en kwaliteitszaken zo versterken, dat er een aaneengesloten winkel- flaneergebied ontstaat. Daar ben ik een groot voorstander van. Zij hebben oog voor de ondernemers en het versterken van de (binnen)stad, daarom sta ik met veel plezier op de lijst!

Ik ben Rosa Molenaar. Met hart en ziel zet ik me in voor onze ouderen. Als het aan mij ligt, wordt je in Den Haag zonder zorgen oud. Ik ben opgeleid als planoloog en wil van onze stad een paradijs voor ouderen maken. Er komen gezellige, veilige woonhofjes voor senioren, lekker veel bankjes om wat te babbelen en te kijken, Jeu-de-Boules banen om samen een balletje te gooien. Natuurlijk kan het openbaar vervoer gratis voor 65+ en er gaat een grote, dikke streep door de geldzorgen met de Haagse basisbeurs voor 55-plussers. Onze stad verdient beter.

Ik ben Rob van Mastrigt. Zelfstandig ondernemer in de evenementensector en voorzitter van de Haagse businessclub van Thor de Bataaf. Hart voor Den Haag begrijpt dat ondernemers belangrijk zijn. Onze stad groeit namelijk naar meer dan 600.000 inwoners. Als we niets doen en niet investeren in de economie, is er voor al die nieuwkomers geen baan te vinden. Kleine ondernemers en ZZP’ers zijn dan ook de smeerolie van onze stadseconomie, die moet je niet dwarsbomen maar ruim baan geven. Daarom sta ik met volle overtuiging op de kieslijst van Hart voor Den Haag!

Ik ben Wesley IJzendoorn. Geboren en getogen op Scheveningen. Velen zullen me kennen als organisator van het Vreugdevuur Scheveningen. De laatste jaren zijn veel Scheveningers en Duindorpers noodgedwongen in anderen delen van de stad gaan wonen of zelfs helemaal vertrokken vanwege een te lange wachtlijst of te dure woningen. Hart voor Den Haag wil graag een voorrangsregeling voor Scheveningers en Duindorpers op het toekennen van huurwoningen, zodat de hechte gemeenschap gewaarborgd blijft. Dat is me uit het hart gegrepen. Daarom sta ik net als in 2018 weer met volle overtuiging op de kieslijst van Hart voor Den Haag. Ook Scheveningen verdient beter!

Ik ben Lorraine Groeneveld. Geboren in het ziekenhuis aan de Sportlaan en familiewortels op Scheveningen waar ik zelf ook samenwoon met mijn teckel. In 2018 raakte ik betrokken bij Hart voor Den Haag, de enige partij die de hondenbelasting wel wilde afschaffen, toen ze met de campagnebus op Duindorp waren. Sindsdien ben ik als fractiemedewerker verantwoordelijk voor de social media van deze mooie volkspartij. Verhuftering, (vrouwen)intimidatie en het overlastgevende tuig iedere zomer weer op de boulevard, gaan me aan het hart. Hart voor Den Haag gelooft heilig in het credo ‘wie niet horen wil, moet maar voelen’ en zien agenten liever op straat dan achter een computer. Daarom mijn volledige steun. Deze stad verdient beter!

Ik ben Frans Dehnen. Beter bekend onder mijn artiestennaam Frans Ashwin waarmee ik al vanaf mijn 19e als zanger door het land reis. Na mijn klassieke opleiding aan de Haagse muziekschool, koos ik uiteindelijk voor de lichte muziek. In die tijd heb ik nog 2 jaar zangles gehad van Hans Vermeulen, de leadzanger van de bekende Haagse band Sandy Coast. In de jaren zestig was Den Haag de popstad bij uitstek. Maar liefst tweeduizend bands telde de stad waarvan velen de vaderlandse muziekwereld domineerden. Live-muziek hoort bij onze stad maar te strikte geluidsnormen maken het helaas een uitstervend fenomeen. Hart voor Den Haag wil dit aanpakken en koestert de Haagse popcultuur wél. Daar steun ik ze van harte in, want deze stad verdient beter!

Ik ben Ahmed Aarad. Geboren en getogen in de Schilderswijk en nu woonachtig in ons mooie centrum. Mijn hele leven heb ik onrecht bestreden en stond ik op voor kansengelijkheid en gelijke toegang. Bovenal probeer ik altijd met mijn ‘tegenstanders’ in gesprek te gaan om samen te werken op punten waar we het wél over eens zijn. Dat doe ik met publicaties, ondernemerschap en vrijwilligerswerk op het gebied van privacybescherming, wetgeving en immigratie. Ik zie wat Den Haag kan zijn. Een veilige stad voor iedereen waar je, wie je ook bent, alles kunt bereiken. Een stad waar het bestuur naast de burger staat en niet daarboven. Daar wil ik graag aan bijdragen en daarom kies ik vol overtuiging voor Hart voor Den Haag.

Ik ben Henk Mulder. Al sinds 50 jaar dé specialist in Den Haag voor het totaal onderhoud van uw dieselauto. Daarnaast weten de Hagenaars en Hagenezen mij ook te vinden voor vele onderdelen voor de oude tweetaktbrommers zoals de #Puchs. Oldtimer brommers horen bij onze stad. Helaas worden ze op de golven van de duurzaamheidsgekte steeds verder de stad uitgejaagd. Hart voor Den Haag heeft zich er altijd voor ingezet om deze pure nostalgie uit de jaren zestig en zeventig voor ons straatbeeld behouden. Het is de enige partij die honderd procent het Haagse belang dient en de groengele tradities koestert. Dat geluid is hard nodig, want deze stad verdient beter!

Ik ben Puk Meershoek. Beter bekend als Piet de Lasser van het gelijknamige reparatiebedrijf in #Transvaal, wat al sinds 1952 een begrip is onder de Haagse autobezitters. Zo'n zeventig jaar geleden opgericht door een Piet die alles laste wat los en vast zat. Van auto’s tot een tafelpootje. Hij is er niet meer. Ik zette de zaak voort. Op dezelfde plek, op dezelfde manier, onder dezelfde naam. Nu zijn we vooral gespecialiseerd in laswerkzaamheden aan auto’s, maar net als vroeger repareren we bijna alles wat gerepareerd kan worden. Een dag niet gelast, is een dag niet geleefd! Hart voor Den Haag is er echt voor de mensen en zij hebben wél oog voor de kleine ondernemer. Daarom sta ik vol overtuiging op de lijst!

Ik ben Clyde Narain, zoals ik eigenlijk heet. Ik doe normaal niet aan politieke uitingen. Mijn hele carrière heb ik me voorgenomen om nooit politieke uitspraken te doen. Maar dit is anders, dit gaat om Den Haag. Het doet me pijn om te zien hoe weinig er in deze stad is overgebleven van de uitgaanswereld. Toen voormalig clubeigenaar Coen Bom (kandidaat raadslid voor Hart voor Den Haag) mij vroeg om de partij te helpen om deze stad weer een beetje leuker te maken, aarzelde ik eigenlijk geen seconde.

Ik ben Cem Araci, een trotse Hagenees die is opgegroeid in de volkswijk Spoorwijk. Om de hoek woonde dj Darkraver, dankzij hem ben ik vanaf mijn twaalfde al hardcore muziek gaan maken. Sinds m’n achttiende doe ik dit ook professioneel en reis ik de hele wereld over voor optredens. Dat is prachtig natuurlijk, maar altijd heb ik heimwee naar Den Haag. Het zien van de Haagse Skyline geeft mij het gevoel van thuiskomen. Het is daarom niet extra zuur dat er zo weinig locaties zijn, die het Haagse nachtleven bevorderen.

Ik ben Raymond van Barneveld. Bullseye is wat Den Haag gooit als ze massaal op deze prachtige partij gaat stemmen. Ik heb het vuistdikke Hart voor Den Haag verkiezingsprogramma gelezen. Dat is een boekwerk boordevol met goede plannen voor de stad. Een programma waar ik helemaal achter sta en waarmee Hart voor Den Haag opnieuw de grootste partij van de stad gaat worden. Ik hoop op 14 a 15 zetels, zodat ze écht wat kunnen veranderen in de stad.