Damiën Zeller: “Chronisch tekort aan woningen en studieplekken in Den Haag”

Jongeren voor Den Haag, de jongerenorganisatie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, maakt zich zorgen over het achterblijven van studentenvoorzieningen in onze stad. Juist nu Den Haag in rap tempo groeit als studentenstad met de komst van nieuwe opleidingen en een nieuw universiteitsgebouw.

“We stellen al jaren dat Den Haag een echte studentenstad moet worden. Met bijna een verdubbeling van het aantal opleidingsplekken aan de Universiteit Leiden-campus gaat dat zeker de goede kant op. Maar we maken ons wel grote zorgen over de voorzieningen voor de studenten. Volgens ons is er een chronisch tekort. Waar gaan al deze studenten straks wonen? Zijn er wel genoeg studieplekken?” vraagt voorzitter Damiën Zeller zich hardop af.

Studentenwoningen in leegstaande winkels

Er zijn momenteel 5.000 studenten van de universiteit Leiden actief in Den Haag. Dit zal met de groeiplannen toenemen tot ongeveer 10.000 studenten. Raadslid Nino Davituliani begrijpt de zorgen: “Den Haag is zich steeds meer aan het profileren als studentenstad. Den Haag is ook één van de snelst groeiende studentensteden. Al deze studenten hebben straks ook een woning nodig en gebruiken de voorzieningen van de stad. Onlangs hebben we gepleit om leegstand van winkelpanden op te lossen door de mogelijkheid te bieden om ze om te bouwen tot studentenwoningen”. Davituliani stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur om te informeren hoe het stadbestuur naar deze groei van Den Haag als studentenstad kijkt. 

Lees hier onze schriftelijke vragen