De Nieuwjaarsaftrap is op woensdag 17 januari in de Haagse Bierkluis op Het Plein in Den Haag. Inloop vanaf 19:30.

Jongeren voor Den Haag (de jongerenbeweging van Hart voor Den Haag) begint het jaar met een leuke gastsprekeravond in de vorm van een Nieuwjaarsaftrap. Zo gaan jongeren het gesprek aan met Richard de Mos o.a. over zijn politieke carrière, het ontstaan van Ombudspolitiek, de rechtszaak, de toekomst van zijn partij en zijn visie op het huidige Haagse beleid. Daaropvolgend gaan jongeren het gesprek aan met burgemeester Jan van Zanen o.a. over zijn carrière, de rol van burgemeester, zijn kijk op recente gebeurtenissen in de gemeenteraad en zijn visie op het meer betrekken van jongeren in de lokale politiek. 

“In gesprek met De Mos is broodnodig”
Hart voor Den Haag gaat met partijleider Richard de Mos een spannende tijd tegemoet. Het hoger beroep wat eraan zit te komen is alles bepalend voor de partij en daarmee ook voor de jongerenbeweging. En wat na de zaak? Kan er al gedroomd worden van een monsterzege in 2026, of zien we met de ontwikkeling van de PVV een nieuwe dreiging ontstaan?Daarnaast is zijn carrière erg interessant. Wellicht kan de politicus van morgen daar nog wijze lessen uit kan halen? 

“De burgervader kan inzichten verschaffen” 
Jan van Zanen is natuurlijk hét gezicht van de stad Den Haag. Hoe kijkt hij nou eigenlijk terug op de volledige vrijspraak van De Mos, de val van het oude college, het aantreden van het nieuwe college en zijn rol daarin? Daarnaast moet er een goede dialoog worden gevoerd over een groot probleem, namelijk de desinteresse bij jongeren wat betreft de lokale politiek. Hoe ziet de burgemeester deze ontwikkeling en heeft hij eventueel oplossingen? Aansluitend daarop moet het gesprek ook gaan over het beleid, van het college van B&W: Denk aan veiligheid, wonen en het uitgaansleven in Den Haag. Voelen Haagse jongeren zich gehoord op deze punten? Ook bij Jan van Zanen is zijn loopbaan erg interessant. Wat kan de toekomstige bestuurder van hem leren?