Raadslid Kraft van Ermel: ‘Strijd tegen vliegende ratten opgeven is geen optie’ 

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is ‘not amused’ over de houding van het stadsbestuur, die in beantwoording op schriftelijke vragen van de partij laat doorschemeren de strijd tegen meeuwenoverlast op te geven.

Groep de Mos raadslid Kraft van Ermel: “We laten ons natuurlijk niet uitlachen door de meeuw. Dit stadsbestuur moet alles op alles zetten om de overlast zoveel mogelijk te beperken”.

Een middel tegen meeuwenoverlast is de zogeheten gele zak, die meeuwen maar niet open kunnen pikken. Dankzij Groep de Mos komen er 300.000 extra van deze gele zakken, maar het stadsbestuur blijft weigeren om deze sterke gele zak het hele jaar door uit te reiken in gebieden waar de meeuw nu de dienst uit schijnt te maken.

“Ik wil dat de gemeente deze zakken het gehele jaar door blijft uitreiken en niet alleen in de periode tussen 1 maart en 1 september. Het stadsbestuur kan dus duidelijk meer doen tegen meeuwenoverlast in plaats van de strijd opgeven”, aldus Lex Kraft van Ermel.

Deze week is het debat Huishoudelijk Afvalplan in de gemeenteraad waarbij Groep de Mos de strijd tegen meeuwenoverlast blijft voortzetten.