Groep de Mos baalt van houthakker Revis
De lijstsamenvoeging Groep de Mos / Ouderen Partij in de Haagse gemeenteraad is de slachting die VVD-wethouder Revis aanricht onder het Haagse bomenbestand meer dan beu.

Fractievoorzitter Richard de Mos: “Met een houthakker als wethouder Revis blijft er straks geen boom meer over in onze tot voor kort zo groene stad. Het bomenbeleid klopt voor geen meter. Gezonde bomen gaan om, maar noodzakelijk snoeiwerk blijft liggen. Ook bij het opruimen van de stormschade liet wethouder Revis zijn zaag liggen, maar deze week verdwenen er weer mooie bomen in de Stationsbuurt / Schilderswijk (Koningstraat) en op Scheveningen (Nieuwe Parklaan)”.

Groep de Mos eist middels schriftelijke vragen opheldering van de wethouder, zeker nu bewoners in het Zeeheldenkwartier zelfs de rechter inschakelen om de bomen op de Veenkade te redden.

Schriftelijke vragen

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het lid De Mos (Groep de Mos / Ouderen Partij) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

1) Kunt u duiden waarom u een slachting aanricht onder het Haagse bomenbestand? Alleen deze week al verdwenen beeldbepalende bomen aan de Koningstraat en aan de Nieuwe Parklaan.

2) Wat is uw standaardinzet om gezonde bomen te redden en bij noodzakelijk onderhoud, bijvoorbeeld aan wegen, bomenbesparend te opereren?

3) Wanneer worden nieuwe bomen terug geplant aan de Koningstraat en aan de Nieuwe Parklaan? Geldt hierbij dat er voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant?

Daar waar u gezonde bomen kapt, laat u noodzakelijk snoeiwerk vaak liggen.

4) Bent u in dat kader bekend met de hoge bomen aan Het Zicht, waarvan bewoners zich zorgen maken over de veiligheid, getuige ook de daar opgetreden stormschade? Zo ja, heeft u de bereidheid om hierover met bewoners in overleg te treden?

5) Voert u bij het kappen / snoeien van bomen altijd overleg met buurtbewoners om wederzijds begrip te kweken of om tot betere oplossingen te komen? Zo neen, waarom niet?

6) Wat is de status van de bomen aan de Veenkade? Wilt u daar alsnog bomenbesparend gaan opereren?