De afgelopen jaren is Scheveningen getroffen door ongebreidelde sloop- en bouwdriften van het stadsbestuur. Vorige week nog werd die lijn voortgezet door de huidige coalitiepartijen PvdA, VVD, D66 en CDA. Zij kozen voor huizenbouw in de haven van Scheveningen, een 90-meter hoge hoteltoren en een kabelbaan/zweefpont. Als het aan Groep de Mos / Ouderen Partij ligt worden de restanten van het unieke karakter van Scheveningen behouden en op termijn weer uitgebreid. 

De Mos: “Wij zetten in op een wijziging in het bestemmingsplan, waardoor niet hoger gebouwd mag worden dan Het Kurhaus en waardoor er alleen nog maar in de oude stijl gebouwd mag worden”.

Ook zou Groep de Mos / Ouderen Partij graag zien dat de gemeente Den Haag consequent haar beleid voortzet inzake het terugplaatsen van de historische lantaarnpalen. “Sinds 1998 is dit beleid van de gemeente, maar dit bleek helaas even vergeten toen de Boulevard werd heringericht. In plaats van dat er prachtige, historische lantaarnpalen werden geplaatst, zijn er lantaarnpalen neergezet die niet zouden misstaan in een Star Trek film. Wat Groep de Mos / Ouderen Partij betreft wordt het project ‘Behoud en Uitbreiding Historische Lantaarnpalen’ op heel Scheveningen van toepassing. Bestaande palen worden, als ze hun leeftijdsgrens hebben behaald, vervangen door de vertrouwde oude Haagse, Keulse of Berlage lantaarnpalen, teneinde de grandeur en allure op Scheveningen terug te laten keren. En voor wat betreft de Boulevard: Daar hoopt Groep de Mos / Ouderen Partij stilletjes dat de Star Trek palen alsnog door Dr. Spock en de zijnen worden opgehaald”.