Hart voor Den Haag / Groep de Mos haalt veel politieke ervaring binnen. Na oud-minister Rita Verdonk als running mate, komt voormalig Haags wethouder en locoburgemeester Constant Martini (72) op een verkiesbare plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart.
In de jaren tachtig was Martini fractievoorzitter en wethouder voor de PvdA. Onder zijn lijsttrekkerschap haalde die partij 18 zetels. 
“Dat grote aantal zetels is in maart voor Hart voor Den Haag ook niet onrealistisch. De Mos is al langere tijd een brede volkspartij aan het bouwen. Zijn Ombudspolitiek van naar de mensen toegaan spreekt mij en heel veel stadsgenoten aan. Hij ziet een probleem niet als een links- of rechts vraagstuk, hij wil een probleem gewoon oplossen. Daar heeft de burger wat aan”, aldus Martini. 


Met 14 tot 15 zetels bestuursdeelname afdwingen 


Richard de Mos is blij met de ervaring die met het binnenhalen van Martini wordt toegevoegd aan Hart voor Den Haag. 
“We willen in maart zeker 14 tot 15 zetels halen om daarmee weer bestuursdeelname af te dwingen. Dan moet je zorgen dat je naast mensen uit de huidige fractie ook mensen hebt met bestuurservaring. Dat zit na het binnenhalen van oud-minister Verdonk en oud-wethouder en locoburgemeester Martini wel snor”, aldus De Mos, die volgende week de top van zijn kandidatenlijst bekend zal maken. “Daarna volgen nog ambassadeurs van Den Haag en prominente lijstduwers.”