Raadslid Ralf Sluijs: ‘Verbluft om schaak-terrassen, er zijn dus wél mogelijkheden voor vele ondernemers en werknemers in Haagse horeca!’

Op de website van Stichting Marketing Haagse Binnenstad staat te lezen, ‘Van De Passage Den Haag en Chinatown Den Haag tot de Grote Markt, Den Haag: in het wild schaken is he-le-maal hot’. Dit tot grote verbazing van verschillende Haagse horecaondernemers en Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Het wild-schaken op zogenaamde schaak-terrassen lijken verdacht veel op normale terrassen.

“Het schaakspel is populair dankzij die geweldige Netflix-serie The Queen’s Gambit, dat begrijpen wij heel goed. Wat wel een beetje gek overkomt is dat normale terrassen niet zijn toegestaan en schaak-terrassen blijkbaar wel. Wij zien graag allebei. Nu ontvang ik berichten vanuit de Haagse horeca die dit toch wel ervaart als een klap in het gezicht. Ik kan mij dat goed voorstellen, dus open die terrassen’, aldus horeca-woordvoerder Ralf Sluijs van de lokale politieke partij Hart voor Den Haag.

Ook de bekende horecaondernemer Patrick van Aller (Van Kinsbergen) reageert emotioneel op zijn Facebookpagina, “Je mag toch hopen dat dit 1 april was? Deze beelden gaan bij menig horecaondernemer door merg en been”, schrijft de restaurateur. “Bizar dat dit anno nu wel mag, maar de horeca in z’n zevende achtereen gesloten maand zit!”

Steun burgemeesters

Twee weken geleden werd op eerdere schriftelijke vragen van Hart voor Den Haag nog niet met enthousiasme geantwoord (1). Opvallend genoeg krijgt Hart voor Den Haag sinds vorige week ineens wel bijval van de burgemeesters in de vier grote steden (2). De grootste partij in de Haagse gemeenteraad ziet in schaak-terrassen een kans voor normale terrassen.

“Het schaken is leuk en laat zien dat terrassen open kunnen. Maak de horecaondernemers onderdeel van de oplossing in plaats van verantwoordelijk voor het probleem”, zegt Sluijs die wijst op het minimale aantal besmettingen wat in de horeca plaatsvond. “Door forse investeringen is het juist de horeca die een veilige en gecontroleerde omgeving gecreëerd heeft, benut die kracht in plaats van ze als kop van jut te gebruiken”, aldus raadslid Sluijs.

Elke maand staat het onderwerp corona op de agenda van de gemeenteraad. Raadslid Sluijs zal hier mondelinge vragen stellen aan het stadsbestuur.

(Foto van Facebook Stichting Marketing Haagse Binnenstad)