De Mos na nieuw corruptieframe vanuit links: “We gaan niet met de PvdA en GroenLinks in één college!” 

De Hart voor Den Haag fractie is pisnijdig op nieuwe corruptieframing vanuit linkse hoek. In een tweet van oud-GroenLinks-campaigner Sybren Kooistra wordt gesteld dat het OM Hart voor Den Haag ‘fxcking corrupt’ vindt en dat iedereen deze partij ‘fxcked up’ vindt. (1) Deze walgelijke tweet werd geliked door PvdA-raadslid en oud-fractievoorzitter Mikal Tseggai. Afgelopen donderdag – en in de aanloop naar het debat toe – stelden zowel de PvdA als GroenLinks dat samenwerking met Hart voor Den Haag welhaast onmogelijk is. De zon moest daartoe tweemaal opkomen. De twee partijen vonden de inhoudelijke verschillen en de manier van politiek bedrijven onoverbrugbaar. Ook noemden zij Hart voor Den Haag té ‘rechts.’ GroenLinks vindt Ombudspolitiek bovendien gevaarlijk. (2)

“Met hernieuwde misselijkmakende framing gooien we de deur definitief dicht naar de twee partijen die hè-le-maal niets met ons op hebben,” aldus De Mos, die klip en klaar stelt dat zijn partij het huidige minderheidscollege van D66, GroenLinks, CDA en PvdA niet aan een meerderheid gaat helpen. 


De Mos vindt een coalitie met de drie grootste partijen de meest logische optie. “Dat doet het meest recht aan de verkiezingsuitslag,” aldus De  Mos die D66 en de VVD oproept daarover zo snel mogelijk in gesprek te treden. De Mos: “Deze meerderheid zou waar mogelijk aangevuld kunnen worden met andere constructieve partijen. Het gaat erom dat deze stad zo snel mogelijk een daadkrachtig college verdient.” 


(1) https://twitter.com/sybrenkooistra/status/1674546206066999296?s=46&t=AWikxPz-pPhlG9r4KErubw
(2) https://www.omroepwest.nl/nieuws/4109365/groenlinks-den-haag-we-moeten-af-van-gevaarlijke-ombudspolitiek

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Scherm­afbeelding-2023-07-03-om-13.32.36-980x1024.png