René Oudshoorn: “Voor onze eigen deur zijn we onze ouderen kennelijk vergeten!”

Ouderen die het Stadhuis of de bibliotheek aan het Spui bezoeken moeten vaak een poosje wachten op het speciaal vervoer waarop zij zijn aangewezen. Hoewel de gebouwen binnen comfortabel zijn is er buiten, de plek waar de ouderen moeten wachten op het vervoer, geen mogelijkheid om even te gaan zitten, iets wat voor ouderen erg belangrijk is. Op 30 meter afstand van de ingang van het stadhuis staat een soort van bank, een kunstwerk van buizen maar deze is ongeschikt als zitplaats voor ouderen en bovendien te ver weg als plek om te wachten op het vervoer.

Raadslid René Oudshoorn: “Eigenlijk is dit best wel vreemd! We proberen als gemeente om altijd aan onze ouderen te denken en het ze zo comfortabel mogelijk te maken met bankjes op alle mogelijke plekken maar voor onze eigen deur zijn we onze ouderen kennelijk vergeten!”

Oudshoorn stelt raadsvragen aan het stadsbestuur en verzoekt om wat zitbankjes bij de ingang van het stadhuis en bibliotheek te plaatsen waar de ouderen altijd op hun vervoer opstappen. Hij hoopt dat dit snel wordt gerealiseerd.

Lees hier onze schriftelijke vragen