Het Haagse stadsdeel Laak wordt geplaagd door zwerfafval. Doordat er geen ondergrondse vuilcontainers zijn hebben de meeuwen vrij spel om de vuilniszakken open te scheuren waardoor het stinkende afval zich door de straten verspreid. Hart voor Den Haag wil actie van het stadsbestuur en stelt voor om de gele vuilniszakken, die momenteel alleen bij de gemeente verkrijgbaar zijn beschikbaar te maken via openbare uitdeelpunten. Op die manier kan zwerfafval effectiever worden aangepakt, zo stelt de grootste partij in de Haagse gemeenteraad.

Raadslid René Oudshoorn: “Het begint nu echt heel smerig te worden in Laak, ik krijg meldingen van bezorgde bewoners dat de muizen en ratten inmiddels gewoon met regelmaat over het balkon lopen, dit is een aantasting van de volksgezondheid! Ik wil dat er snel maatregelen komen uit het rattenoffensief in de wijk”.

Collega-raadslid Nino Davituliani vult aan: “De gele vuilniszak moet verplicht worden in Laak, maar ook bijvoorbeeld in de Schilderswijk waar ook geen ondergrondse containers (ORAC’s) zijn. De gemeente verstrekt deze gele zakken, maar alleen op het stadsdeelkantoor en bibliotheek. Zorg er voor dat deze zakken ook gewoon bij de plaatselijke supermarkt liggen, ook zij zijn gebaat met een schone wijk en willen graag meewerken”, Davituliani en Oudshoorn stellen samen raadsvragen aan het gemeentebestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen