Raadslid Coen Bom: “Geen nieuwe zomer met leegstand!”

Het futuristische paviljoen op het strand moest mensenmassa’s naar Scheveningen lokken, maar werd een luchtkasteel op de Noordboulevard. Na het afhaken van Hard Rock Café en een saillante oplichtingsaffaire staat het pand alweer jaren leeg.

“Er moet als de wiedeweerga een topattractie gevonden worden om het nu leegstaande spookpaviljoen te vullen. De ondernemers van de Noordboulevard klagen al tijden steen en been over het ontbreken van loop, ondanks dat de gemeente dit deel van de boulevard met miljoenen euro’s belastinggeld heeft opgeknapt,” aldus Hart voor Den Haag raadslid Coen Bom die wil dat het college met Hommerson bespreekt hoe beloofde trekpleister subiet weer in beeld komt. “We hebben van Hommerson begrepen dat er goede gesprekken zijn met eventuele gegadigden, maar als ze er nu niet uitkomen moet de gemeente helpen door een wervingsbureau van attracties aan het werk te zetten. Die topattractie moet- en zal er komen.”

Maak Sjaak aantrekkelijker.

Het raadslid vindt het ook een gemiste kans dat de geplaatste interactieve vuilnisbakken op de Noordboulevard te vergelijken zijn met Tsjernobyl-achtige taferelen.

“Het doel van de vuilnisbak is om mensen/kinderen te bewegen om vuilnis correct weg te gooien. De stem van Sjaak Bral is te horen als iemand iets weggooit in de vuilnisbak. Hartstikke leuk natuurlijk dat spelenderwijs wordt gezorgd voor een schonere boulevard, maar de uitstraling van de vuilnisbak is totaal niet aantrekkelijk,” aldus Bom die de uitstraling van de interactieve vuilnisbak vrolijker, gezelliger en daarmee aantrekkelijker wil maken. “Denk bijvoorbeeld aan de Holle Bolle Gijs, ‘papier hier’, uitstraling van de Efteling of aan onze eigen Haagse Harry. In beide gevallen met behoud van de zwoele stem van Bral.”

Bom dient donderdag twee moties in om zijn plannen werkelijkheid te laten worden.