Ralf Sluijs: “Mooie gelegenheid om de broodnodige extra omzet te draaien”
Na de maandenlange gedwongen sluiting vanwege de landelijke Corona-maatregelen, kan de Haagse horeca alle omzet goed gebruiken om het hoofd boven water te houden. Om ze daarin een steun in de rug te geven pleit Hart voor Den Haag/Groep de Mos ervoor om de terrassen op de drukke avonden een uur langer open te laten als uitbaters dit willen. Dit voorstel krijgt steun van de horecaondernemers op het Plein.
“Het is overweldigend om te zien hoeveel gasten we sinds 1 juni alweer hebben mogen verwelkomen in onze restaurants en op onze terrassen. Je ziet dat ze echt weer genieten van een avond uit”, zeggen de gezamenlijke ondernemers van het Plein. “Met die zomerse temperaturen merk je dat gasten zo lang mogelijk buiten willen blijven. Als onze terrassen een uur langer open mogen blijven, biedt dat ook echt een uitkomst.” Wat raadslid Ralf Sluijs betreft wordt dit zo snel mogelijk geregeld voor de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zolang het weer dat toelaat: “Nu de horeca eindelijk weer meer ruimte krijgt is het ook zaak om deze zo optimaal mogelijk te benutten. Met een uurtje extra op de drukke avonden snijdt het mes aan twee kanten; meer reuring en gezelligheid en meer broodnodige omzet in de kassa’s. Bedenk daarbij ook dat de restaurants en cafés binnen nog steeds veel minder kunnen en mogen en niemand weet hoe lang dat nog duurt. Daarom willen we dat ondernemers de ruimte buiten extra lang kunnen benutten om hun gasten goed te kunnen bedienen. Laat het stadsbestuur denken in mogelijkheden in deze moeilijke tijd”.
Hart voor Den Haag dient dinsdag, bij de behandeling van de programmarekening, een motie in om de langere openingstijden mogelijk te maken en daar flexibel mee om te gaan zolang de weersomstandigheden gunstig zijn.