De Mos: “De crisis waarin we verkeren vraagt om daadkracht, niet om visieloosheid!” 

In een interview met het Algemeen Dagblad stelt Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos dat zijn partij het stadsbestuur wil gedogen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, als de coalitiepartijen de bereidheid hebben om per direct afscheid te nemen van GroenLinks. 

“Deze partij staat een goed en gedegen stadsbestuur in de weg en smijt in het college, zonder gedegen plannen, met miljarden. De crisis waarin we verkeren vraagt om daadkracht, niet om visieloosheid”, aldus de voorman van de grootste partij in de Haagse gemeenteraad. De Mos beticht de wethouders Van Alphen en Van Tongeren van lanterfanten: “Al niets doen tot kunst verheven zou worden, hebben we twee kunstenaars in het college zitten”. 

Hart voor Den Haag vindt het juist nu tijd om te investeren in de economie en werkgelegenheid. 

“Van Alphen is verantwoordelijk voor het bestrijden van de armoede in onze stad. En dat doe je met werk, werk en nog eens werk. De Energie Academie, een project waar bijstandsgerechtigden en kwetsbare jongeren aan het werk geholpen konden worden, heeft ie naar de ratsmodee geholpen. de wijkeconomie komt niet van de grond en de schaarse bedrijventerreinen die werkgelegenheid creëren, zoals het ZKD, plempt ie vol met statushouders en andere mensen met een zorgvraag”, aldus De Mos, die Van Alphen ook bekritiseerd over het afschaffen van het integratiebeleid. “Nieuwkomers moet je verplichten tot inburgeren, het leren van de taal, het volgen van onderwijs en het hebben van een baan. Met GroenLinks-beleid kiest het college voor pappen en nathouden. het creëren van een sociale onderlaag en wrevel binnen de coalitie”.  

Dat Van Tongeren een moetje is vanuit de landelijke partijtop omdat partijleider Jesse Klaver haar liever kwijt dan rijk was, is een interne aangelegenheid, maar haar beleid rondom de energietransitie is als het spelen van Russisch roulette stelt Hart voor Den Haag.

“Ze heeft in de gemeenteraad gezegd dat haar beleid de stad 9 miljard (!) euro gaat kosten en niet rendabel is. Overstappen naar schone energie is prima, geef ieder huishouden zonnepanelen op het dak en een lagere energierekening, maar de stad van het gas afhalen en overal de gasleidingen uit de grond halen is ronduit absurd”, stelt De Mos die erop wijst dat de eerste ‘uitgewerkte’ duurzaamheidsplannen raadsbreed met weinig vreugde zijn ontvangen.