De Mos: “De club staat op omvallen” 

Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos heeft een spoeddebat aangevraagd in de Haagse gemeenteraad over de penibele situatie van ADO Den Haag. Uit een brief van de herstructureringsdeskundige blijkt dat het de gemeente is die keer op keer niet thuis geeft. 

‘Men heeft kostbare tijd verspeeld en zich niet ingeleefd in de positie van ondernemers. De gemeente heeft heel wat uit te leggen aan de Haagse samenleving, werknemers en crediteuren van ADO als niet snel wordt geacteerd. Het dure stadion komt dan leeg te staan’, valt in de brief te lezen. 

De Mos roept al maanden dat de verantwoordelijke wethouders Mulder (VVD, Financiën) en Bredemeijer (CDA, Sport) proactief moeten handelen. 

“Bij alle overnamekandidaten was het stadion het grote struikelblok, hetzij omdat men het stadion wil kopen, hetzij omdat men de huur te hoog vindt. De gemeente heeft geen enkel plan en kijkt vanuit haar luie stoel toe hoe onze club naar de klote gaat en dat vind ik niet te verkroppen”, aldus De Mos. 

Uit berichtgeving blijkt dat ADO haar KNVB-licentie dreigt te verliezen. Een nieuwe deadline, gesteld door de KNVB, om een sluitende begroting in te leveren verliep binnen één dag. Het eerste elftal krijgt nog drie strafpunten. En als er medio oktober geen vijf miljoen euro is overgemaakt door de groep Lentze/Jol verliest ADO dus haar KNVB-licentie. (1) 

(1) https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/eindelijk-overname-ado-nee-blinde-paniek-in-den-haag~a8b0ba56/