Raadslid Coen Bom: “Onbegrijpelijk dat er zo wordt omgesprongen met onze Scheveningers” 

Ijs- en ijskoud 

Vlakbij het voormalig Norfolk-terrein staat een kleine kabine, die sinds 32 jaar dienstdoet als ontmoetingsplaats voor Scheveningers. Mannen drinken er een bakkie koffie of wat sterkers, leggen een kaartje en voeren een vurig gesprek. In onvervalst Schevenings natuurlijk. Zo ook op de koude dinsdagmorgen 16 januari, als raadslid Coen Bom van Hart voor Den Haag langskomt om de problematiek aan te horen. In de kabine is het vrijwel exact even koud als buiten. Oorzaak: sinds het verplaatsten van de kabine is er geen stroom meer. Tevens is bij het verplaatsen de hut ontwricht, waardoor er enorme kieren zijn ontstaan en de kabine ook niet langer wind- en waterdicht is. Er is nog meer te klagen, want door de nieuwe locatie is er geen beschutting meer tegen de wind, waardoor er eerst een hoop zand moet worden weggeschept voordat de deur überhaupt open kan. Deze situatie is al weken aan de gang en de mensen van ’t Dikje krijgen geen bevredigend antwoord van de gemeente. 

Wethouder 

Bom vraagt zich af waarom deze situatie niet allang is opgelost. Teun van Dijk van de bewonersvereniging BOH legt uit: “De heren van ’t Dikje hebben constructief meegeholpen om ’t Dikje te verplaatsen in verband met de komende nieuwbouw op de plek van het Zuiderstrandtheater, maar zijn nu de dupe van de ‘snelheid’ waarop de gemeente de lekkage en de elektriciteit aanpakken. Ook wethouder Saskia Bruines is op de hoogte van de situatie. Zij zegt dat ‘het gemeentelijk apparaat’ probeert met een oplossing te komen. Puntje bij paaltje zijn we nu ruim 2,5 jaar aan het praten om een technisch klusje op te lossen dat in een uurtje geregeld kan zijn.” 

Oplossen 

Coen Bom: “Het is echt onbegrijpelijk. Het elektriciteitshuisje ligt nog geen 50 meter van de kabine, dus het is zo gepiept. Er zijn allerlei andere wensen, zo zou er nog een betonnen rij platen achter het huisje moeten komen voor de fietsen en als beschutting tegen het zand, want de kabine wordt op deze manier bijna weggedrukt door het zand, maar laten we nu eerst beginnen bij het meest urgente: stroom. Zodat er weer een bakkie koffie kan worden gezet en vooral dat er weer een verwarming aan kan. Want het is echt heel koud!”  

Bom stelt schriftelijke vragen om de aanleg van elektriciteit zo spoedig mogelijk voor elkaar te krijgen.