Raadslid Dubbelaar: ‘De militairen die hun leven verloren verdienen ons respect, zeker op 4 mei!”

Door verschillende bewoners werd Hart voor Den Haag tijdens de Nationale Dodenherdeking gewezen op de slechte omstandigheden hoe het Monument Grenadiers en Jagers erbij stond. Het monument staat sinds 2010 bij het Böttgerwater in Ypenburg. Jaarlijks vindt er op 10 mei een herdenking plaats voor de gevallen militairen tijdens de Duitse aanval in 1940 en de slag om de Residentie. Tijdens Dodenherdenking op 4 mei lagen er rijplaten om het monument, stonden er hekken omheen en stond er een mobiele toiletcabine naast het monument.

Raadslid Dubbelaar: “Dit is respectloos en onbegrijpelijk. Zoiets mag gewoon niet gebeuren. Dat mensen hierdoor geschokt zijn, dat begrijp ik volkomen. Het is bijzonder triest dat het monument er zo bijstaat tijdens Dodenherdenking. Hoe haal je het in je hoofd om er een mobiel toilet naast te zetten? Dit moet het opgelost zijn voor de officiële herdenking op 10 mei. Het moet direct opgelost worden!”

De lokale politieke partij Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen aan het college over de slechte omstandigheden van het monument ter nagedachtenis van alle Grenadiers en Jagers die zijn omgekomen bij de Slag om de Residentie.

Lees hier onze schriftelijke vragen