Raadslid Dubbelaar: ‘Relschoppers moet je stevig aanpakken, daar moet je zeker geen privé-trein voor regelen!’

Afgelopen zaterdag is een groot feest van Eritreeërs uitgelopen op ongeregeldheden nadat een groep van zo’n honderd bezoekers zonder kaartje bij het feest naar binnen probeerde te komen. Er werd vernield en de politie werd bekogeld met stenen. Er raakte vier agenten gewond en er zijn vier personen aangehouden.

“Relschoppers uit Eritrea die stenen gooien naar onze agenten. Dat is wat ons betreft onacceptabel en dient ook keihard aangepakt te worden. Door alle beelden die er gemaakt zijn en het bericht dat er agenten gewond zijn geraakt, reken ik erop dat er nog meer aanhoudingen verricht gaan worden. Dit gedrag wordt niet geaccepteerd in onze stad”, aldus Hart voor Den Haag-raadslid Dubbelaar.

Centraal Station

Voor Den Haag Centraal Station verzamelde zich een groep Eritreeërs die op zoek waren naar een nachttrein. De NS regelde in overleg met de politie een extra trein om een groep van het Centraal Station naar Hollands Spoor te brengen. Hier kon men dan overstappen op een nachttrein. De grootste partij in de Haagse gemeenteraad wil opheldering van het stadsbestuur over deze hele gang van zaken.

Raadslid Dubbelaar: ‘Het is namelijk onbegrijpelijk dat een grote groep relschoppers beloond wordt met een privé-trein van Centraal naar Hollands Spoor. Wie gaat dat betalen? Waarom is groep niet opgedragen om – onder begeleiding van de wapenstok – te lopen naar Hollands Spoor? Ook wil ik weten of er wel een legitimatiecontrole heeft plaatsgevonden. Illegale relschoppers hadden namelijk geen reisje Hollands Spoor moeten krijgen, maar een enkele reis naar uitzettingscentrum Ter Apel, zodat ze weer op terugreis naar Eritrea hadden gekund”.

Lees hier onze schriftelijke vragen