Senioren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks gebeuren er onder deze doelgroep veel ongevallen, met name bij fietsers en voetgangers. Raadslid Janice Roopram vraagt daarom ook de aandacht van het college omtrent de gevaarlijke situatie op het parkeerterrein van de Albert Heijn, gelegen aan de Toon Dupuisstraat in Houtwijk.

Aan de overkant van het parkeerterrein bevindt zich het woonzorgcentrum Houthaghe van Florence. Regelmatig steken de senioren over om hun boodschappen te halen bij de Albert Heijn. Ook als er een vrachtwagen staat naast de Albert Heijn om te laden en/of lossen. “De verkeerssituatie tijdens het laden/lossen bij de Albert Heijn is voor niemand veilig, maar vooral voor de senioren en mindervaliden is dit een risico,” zegt Janice Roopram.

Roopram stelt met haar collega Jelle Meinesz onder meer de vraag aan het college om samen met de Albert Heijn de situatie te bekijken en zo snel mogelijk maatregelen te nemen. “De buitenruimte moet ook voor ouderen en mindervaliden toegankelijk en veilig zijn” aldus Roopram.

Lees hier onze schriftelijke vragen