De fractie van Hart voor Den Haag wil in september de Mont Ventoux beklimmen.

Op donderdag 5 september 2024 loopt Team Hart voor Den Haag (1) de reusachtige berg in Frankrijk op. Doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te wandelen om de ziekte kanker te bestrijden.

Voor De Mos wordt het de tweede keer dat hij de Reus van de Provence voor het goede doel gaat bedwingen. In 2021 zei hij ‘ja’ toen een oud-medewerker uit de Tweede Kamer hem vroeg om zich in te zetten voor Villa Joep, dat strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker.
“Diverse leden van dat team hebben vreselijke ervaringen met kinderkanker gehad,” aldus De Mos, die toen veel aandacht trok met zijn wandeltocht. (2) Nu gaat de helft van het streefbedrag van 20.000 euro naar KWF-kankerbestrijding. “De andere helft gaat naar een nog nader te bepalen Haags doel dat zich inzet om deze vreselijke ziekte het hoofd te bieden.”

Ervaringen

De meeste teamleden van de Hart voor Den Haag equipe zagen zelf ook van dichtbij wat de ziekte kan doen. Zo had de moeder van De Mos kanker, de vader en moeder van Coen Bom leden eraan en ook de opa van jongerenvoorzitter Didier Schellingerhout verloor, na eerder schoon verklaard te zijn, alsnog de strijd tegen deze afschuwelijke rotziekte. Teamlid Ralf Sluijs heeft in 2018 moeten vechten als een leeuw om het te winnen van de darmkanker. Gelukkig heeft hij zich hiertegen, met succes, kunnen laten behandelen.
“Wij verklaren kanker de oorlog en pakken als Hart voor Den Haag iedere gelegenheid aan om geld op te halen om deze klote ziekte te bestrijden, onder meer voor onderzoek,” aldus de leden van Team Hart voor Den Haag.

Uitdagingen Teamchef

Teamchef Richard de Mos, samen met Arjen Dubbelaar zo fit als een hoen, zit wel met een paar uitdagingen.
“Allereerst is het nog niet ieder teamlid gelukt zich in te schrijven. De 74-jarige fitte Constant Martini heeft zijn wandelschoenen al klaar staan, maar wacht nog op een bevestiging dat hij ook daadwerkelijk de berg op mag. En wat te denken van de teamleden die ik nog in stelling moet brengen om zichzelf aan te melden,” aldus De Mos die ook ruiterlijk erkent dat het team nog veel zal moeten trainen.
“Types als bijvoorbeeld Meinesz, Guernaoui en Bom hebben een gigantisch doorzettingsvermogen, maar zullen echt in training moeten willen zij de Mont Ventoux daadwerkelijk kunnen beklimmen.

Fit

De Mos belooft dat iedereen fris en fruitig aan de start zal verschijnen.
“Het team is erg gretig om voor het goede doel een berg geld op te halen. Voor het teamgevoel en uiteraard voor het wandelritme is een heus trainingsprogramma richting september opgesteld,” zo besluit hij.

(1) https://www.grootverzettegenkanker.nl/teams/hart-voor-den-haag

(2) https://www.facebook.com/share/v/kKeN1gZ8yYRUW1St/?mibextid=WC7FNe