William de Blok: “Het CID is uitermate geschikt voor het realiseren van starterswoningen” 

Het Central Innovation District wordt een hoogstedelijk gebied dat wordt gekenmerkt door een hoge concentratie van woningen, werkplekken en voorzieningen in een gebied met een hoge verblijfskwaliteit en een uitstekende bereikbaarheiddoordat het vlakbij de stations ligt. Ook de historische binnenstad ligt in de nabijheid.

Hart voor Den Haag is kritisch op de plannen van het stadsbestuur. Het ontbreken van sportvoorzieningen, het gebrek aan zekerheid over de komst van andere voorzieningenen de (parkeer)druk die er op de omliggende wijken zal komenis een zorg voor de partij. Ook stelt de grootste partij van Den Haag vraagtekens bij de enorme toevoeging van het aantal kantoren, zo’n 800.000 m2. Gezien de huidige ontwikkelingen op het gebied van thuiswerken wil de partij dat goed word gekeken of dat wel nodig is. Ook is er van participatie met betrokkenen weinig terecht gekomen. Ook maakt de partij zich zorgen over het absorbtievermogen van de stad. 

40% middeldure huurwoningen

Raadslid voor Hart voor Den Haag, William de Blok, zal deze zorgen overbrengen tijdens de raadsvergadering deze week. Ook zal hij pleiten voor een groter aandeel woningen voor starters. De Blok ziet een kans om in het gebied geen 20% middeldure huur, maar 40% middeldure huur te realiseren en daarnaast ook vast te houden aan 20% betaalbare koop woningen. De Blok hierover “Gelegen in het hart van de stad, met de treinstations nabij leent deze gebiedsontwikkeling zich voor het realiseren van woningen voor starters. In het gebied komt veel werkgelegenheid samen met onderwijsinstellingen op elk niveau. “Er zijn nog veel vragen over deze grote gebiedsontwikkeling, maar inzetten op meer woningen voor starters in dit gebied is een absolute must”.