Raadslid Davituliani: “De kleedkamers vormen een probleem. Er zijn er maar vier en dat is niet toereikend voor alle thuisspelende en bezoekende teams”

De storm van donderdag 11 maart zorgde voor de beschadiging van het kleedkamer gebouw van de Haagse sportvereniging HSMH.  Hierdoor is dakbedekking grotendeels losgeraakt. Hart voor Den Haag / Groep de Mos-raadslid Nino Davituliani bezocht onlangs de voetbalclub aan de Vrederustlaan en moest helaas constateren dat het kleedkamergebouw nog los van de beschadiging door de harde wind, in zeer slechte staat verkeert.

Op de velden wordt druk getraind door diverse teams, waaronder ook senioren, de vereniging is groeiende. “De kleedkamers vormen een probleem. Er zijn er maar vier en dat is niet toereikend voor alle thuisspelende en bezoekende teams. Bovendien is het kleedkamergebouw erg gedateerd”, aldus Davituliani.

Het raadslid zegt te hopen dat het dak spoedig gerepareerd kan worden. Uit de gesprekken met vrijwilligers is gebleken dat het immers de bedoeling was om op datzelfde dak zonnepanelen te plaatsen voor de nieuwe veldverlichting. Davituliani: “kleedkamers kunnen in verband met de corona-maatregelen nog niet gebruikt worden. Het is dringend nodig om hier op een goede manier gebruik van te maken en het gehele kleedkamer gebouw af te breken en een nieuwe te bouwen.”

Volgens het raadslid is de urgentie voor de uitbreiding en het verduurzamen van de kleedkamers hoog. “Het huidige gebouw biedt hier geen kansen voor”, voegt zij eraan toe.

“Clubgebouw en kleedkamers spelen een belangrijke rol binnen de voetbalvereniging. De uitstraling en kwaliteit is dan ook bepalend voor de sfeer rondom de club”.

Davituliani wil dat het stadsbestuur zo snel mogelijk met een plan komt. Zij dient schriftelijke vragen in.

Lees hier onze schriftelijke vragen