Raadslid Coen Bom: “De plek is er, de behoefte is er dus ik zou zeggen: aanleggen die baan!” 

Schelpenhof. 

In de mailbox van Hart voor Den Haag kwam een mail binnen van Henk Ebben, de 74-jarige voorzitter van de bewonerscommissie aan het Schelpenhof in Leidschenveen. Naast het wooncomplex voor 55-plussers ligt een stukje grasland dat uitermate geschikt zou zijn voor een jeu de boules- of petanquebaan. Op deze manier wil Ebben een sportieve buitenactiviteit ontplooien voor de oudere mensen in Leidschenveen.  

Uitermate geschikt. 

Hart voor Den Haag raadslid Bom is dinsdag ter plaatse geweest en beaamt: “Dit is een uitermate geschikte plek voor een jeu de boules-baan, al moet ik eigenlijk petanque zeggen. De echte kenners worden boos als ik jeu de boules zeg, want jeu de boules is meer voor op het strand, maar dan weet iedereen tenminste waar ik het over heb. Het stukje gras lijkt er wel voor gemaakt. Ik ga vragen of de gemeente bereid is deze baan aan te leggen. De aanleg van zo’n baan kost ongeveer 3000 euro, dus dat lijkt me niet het probleem. Leidschenveen kan wel wat extra vertier gebruiken.” 

Animo. 

Natuurlijk is de grote vraag: is er behoefte aan? Ebben: “We hebben alleen al in ons eigen complex 27 aanmeldingen binnen. Nu al. Mensen vinden het gewoon hartstikke leuk en bewegen is belangrijk, zeker op oudere leeftijd.” Bom vult aan: “Als de baan er eenmaal ligt krijgt dat natuurlijk een aanzuigende werking en kunnen meerdere mensen, ook van buiten dit wooncomplex, genieten van dit leuke spel. Hart voor Den Haag gaat kijken of dit te realiseren is!” 

Lees hier onze schriftelijke vragen