Raadslid Richard de Mos:“Bewoners ervaren veel overlast, kades geven desolate indruk”

Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos wil ein-de-lijk actie van het stadsbestuur tegen de vele weesboten op het Haagse water. De Mos vroeg hier in 2021, na klachten van bewoners uit Rustenburg/Oostbroek en Leyenburg, al aandacht voor. Tevergeefs.

“Door labbekakkerigheid van dit stadsbestuur blijven wrakschepen daklozen aantrekken. En dat is niet zonder risico. Deze week brandde een plezierjacht uit, eerder vonden twee mensen de dood in zo’n bootje,” aldus De Mos die wil dat het stadsbestuur met een plan van aanpak komt om wrakschepen en slaappiraten aan te pakken.

“Losgelaten wrakken kunnen bij een storm andere boten beschadigen en de wrakken doen het aangezicht van het Haagse water ook geen goed”.

Meer handhaven, boten actief verwijderen

De Mos deelt de mening van bewoners die stellen dat het armoe troef is met de aanpak van weesboten.

“Het stadsbestuur moet niet af en toe een boete-tje uitschrijven, maar moet komen een rigoureus actieplan verwijderen weesboten, waarbij wrakken worden verwijderd en de kosten worden verhaald op de eigenaren die er een zooitje van maken. Het Haagse water kan zo mooi zijn, er liggen prachtige woonboten, mensen wonen hier al jaren en met veel plezier. Maar de wrakschepen bederven het uitzicht. Hier moet echt wat aan gedaan gaan worden”, aldus De Mos, die vindt dat het water van Den Haag veel te weinig wordt benut. “Binnenkort zal ik op dat vlak met plannen komen, de eerste prioriteit is nu het verwijderen van de wrakschepen.”

Lees hier onze schriftelijke vragen