Bewoonster: “In de winter trillen mijn kinderen van de kou”

Na alle verhalen uit Transvaal over hoge energierekeningen en haperende waterpompen komen er nu ook mensonterende verhalen uit Spoorwijk. Grootste overeenkomst van deze verhalen zijn gasloze huizen met een collectieve WKO-opslag in combinatie met een warmtepomp die torenhoge eindafrekeningen krijgen. „Ik voel mij aan mijn lot overgelaten”, zegt een bewoner die anoniem wil blijven. „In de winter trillen mijn kinderen van de kou.”

Voor Raadslid René Oudshoorn is de maat vol: “De Eneco miljoenen branden bij de wethouder in de zakken, zo snel mogelijk moet Den Haag van het gas af maar inmiddels voltrekt zich een sociale ramp in de toch al kwetsbare wijken die al gedeeltelijk van het gas af zijn, mensen durven de verwarming niet meer aan te doen, geschrokken door torenhoge afrekeningen. Rillende kinderen in de winter, mensen die de warmtepomp maar uitzetten of kraantjes van de vloerverwarming maar dichtdraaien. En net zoals in Transvaal wast de energieleverancier, Eneco in dit geval de handen in onschuld en doet alsof er niets aan de hand is. Deze energiecowboys, gesterkt door de warmtewet durven zelfs forse bedragen te berekenen voor doorvoer van koud water door het systeem om de woning in de zomer te koelen en te hoge bedragen te reken voor vastrecht, gesterkt door de warmtewet die dit toestaat”

Oudshoorn wil dat het van het gas af gaan stopt, “Deze klachten zijn meer structureel dan incidenteel, mensen kunnen geen kant meer op omdat ze vast zitten aan één leverancier en geen enkele keuzevrijheid meer hebben. Als ze nu de keuze zouden krijgen zouden ze dolgraag weer op gas worden aangesloten”.

Oudshoorn vraag het stadbestuur om opheldering.

Lees hier onze schriftelijke vragen