Fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg: ‘Mooie donatie voor Stichting Solidair. Dank je wel Bob, je bent een echte topper!

De Stichting Solidair in stadsdeel Escamp werd afgelopen week blij gemaakt door Hart voor Den Haag/Groep de Mos-fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg en wijkvertegenwoordiger Bob van Eikeren.

Hij was er stil van: Herschel van der Padt, de initiatiefnemer van Stichting Solidair aan het Sterrenoord in de wijk Bouwlust, is gewend te geven en niet te krijgen. Fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, voelt zich nauw betrokken bij deze mooie stichting, die wekelijks 300 gezinnen te eten geeft.

“Ik volg Solidair en Herschel al een tijdje, ik weet wat voor mooi werk hij doet, het was voor mij dus niet zo lastig om te kiezen waar deze gift naartoe zou kunnen. Onze wijkvertegenwoordiger in Ypenburg voor Hart voor Den Haag, Bob van Eikeren, werkt bij een luchtvaartmaatschappijen regelmatig hebben ze daar restanten van vluchten, waar ze niets meer mee doen. Deze restanten mogen weggegeven worden, want anders wordt het gewoon weggegooid”, aldus Monique.

Bob beaamt dit, “ik heb al eerder het Leger des Heils blij gemaakt, maar Monique vertelde zo enthousiast over Stichting Solidair, daarom hebben we ervoor gekozen om dit keer Herschel te verblijden”.

Afgelopen week bracht Bob dozen vol met blikjes cola, sinas, 7-up, pakken vol met thee en oploskoffie, suiker, zoetjes, zakjes mosterd, mayonaise, ketchup. Maar ook vuilniszaken, papieren bekertjes, dienbladen, servetten, kortom te veel om op te noemen. Herschel kon aan het eind van de bestelbus uitpakken gelukkig weer praten: “dank je wel Bob, hier ga ik een heleboel mensen zo ontzettend blij mee maken”.

Bob was zichtbaar geëmotioneerd door zoveel blijdschap en liet zich ontvallen: “volgende keer breng ik het weer bij jullie, het komt zo goed terecht!