William de Blok: “Benut braakliggende terreinen tijdelijk, zodat de omgeving er iets aan heeft”

Het is omwonenden een doorn in het oog, na de omstreden sloop van de karakteristieke panden aan de Harstenhoekweg/ Badhuisweg kijken zij nu al jaren uit op een weinig fraai braakliggend terrein, vol sloopafval en afgezet met hoge hekken. Ook in Duindorp op de locatie waar de Pnielkerk stond is nu alweer bijna een jaar een gapend gat te ontwaren.

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, vraagt het stadsbestuur in te grijpen. William de Blok: “Het college houdt zich niet aan de toezegging om de sloop en nieuwbouw zo veel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten en ik wil dat het college de ontwikkelaar hierop aanspreekt om de bouwwerkzaamheden snel op te starten.”

Als om wat voor reden dan ook niet voldaan kan worden aan de afspraak om te starten met de bouw nadat gesloopt is moet het stadsbestuur met een plan komen hoe het terrein zodanig gebruikt kan worden dat de omgeving er iets aan heeft: “Richt het bouwkavel tijdelijk in zodat auto’s er kunnen parkeren, of maak er een speelterrein of volkstuinen van,” aldus De Blok.

De Blok stelt vragen aan het stadsbestuur en wil onder meer weten wanneer de bouwwerkzaamheden aanvangen en of het stadsbestuur anders hierop gaat aandringen bij de ontwikkelaar.

Lees hier onze schriftelijke vragen