De huidige koers van de coronamaatregelen met de strenge lockdown is niet langer verantwoord stelt Hart voor Den Haag. 

“Het is niet verwonderlijk dat het draagvlak voor de maatregelen smelt als sneeuw voor de zon”,  stellen de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Ralf Sluijs. “De boel moet open, en vlug wat!” 

De Mos en Sluijs stellen dat in Den Haag het voorbeeld van de provincie Overijssel en andere steden in Nederland moet worden gevolgd. 

“Daar wordt door het toestaan van het openen van zaken een lans gebroken voor ondernemers”, stellen De Mos en Sluijs, die willen dat burgemeester Van Zanen niet zal gaan handhaven als de Haagse winkeliers en de horeca hun deuren openen. 

Hart voor Den Haag maakt zich al langer grote zorgen over de coronamaatregelen. 

“De lockdown heeft gigantische sociaal-economische gevolgen. Ouderen komen in een isolement, jongeren lopen leerachterstanden op en er dreigt een bloedbad aan faillissementen in de horeca- en MKB-sector”, aldus beide raadsleden, die het onvoorstelbaar vinden dat er niet geïnvesteerd wordt in de zorg. “De hele coronacrisis is er geen ic-bed bijgekomen en nog steeds worden er ziekenhuizen gesloten. Kijk bij ons naar het Rode Kruisziekenhuis en Bronovo. Complete waanzin.”