Raadslid Dubbelaar: ‘Dit moet direct stoppen en de daders moeten opgepakt worden!’

Vorige week had de brandweer zijn handen vol aan drie branden in één uur. Eerst stond er een berg afval in de brand op de Laan van Wateringse Veld. Daarna moest de brandweer een brandende deelscooter blussen die tegen de gevel stond van het verzorgingshuis WZH Hoge Veld (1). Deze week kon een gezin aan de Chicagostraat ontsnappen aan een ramp toen twee scooters midden in de nacht voor de deur in brand stonden(2). Hart voor Den Haag-raadslid Dubbelaar is bezorgd en eist onmiddellijk stevig actie van de lokale driehoek.

“Dit is overduidelijk bewust brandstichting met een levensgevaarlijk risico op rampzalige gevolgen”, aldus raadslid Arjen Dubbelaar. “Eerst een brandende scooter tegen de gevel van een verzorgingstehuis voor ouderen en nu deze week bij een gezin voor deur. Bewust aangestoken midden in de nacht. Dat is poging tot doodslag en kan zomaar anders aflopen. Hier moet de lokale driehoek met alle mogelijk middelen keihard tegen optreden!”

Gezin met kinderen

Raadslid Dubbelaar is langs geweest bij de bewoners aan de Chicagostraat. Op het moment van de aanslag lagen er vier kinderen in de woning te slapen. De schade aan de woning is enorm. De voordeur is zwartgeblakerd, de gevel is zwart en op de stoep is de brandschade goed zichtbaar. De afgebrande scooters zijn nog niet afgevoerd.

“Wat een vreselijk drama voor deze mensen, ondanks dat er dan gelukkig geen slachtoffers waren. De schade, troep en ellende die het gevolg zijn van zo’n brand zijn enorm groot. Hoe wordt dit gezin nu verder geholpen? Is hun woning nog wel bewoonbaar met vier kinderen in huis? Die brandgeur is natuurlijk niet gezond. En wie maakt de straat en stoep weer schoon?”, aldus Hart voor Den Haag-raadslid Arjen Dubbelaar.

Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen over de branden in het Wateringse Veld.

(1) AD – Drie brandjes in één uur op Laan van Wateringse Veld, https://www.ad.nl/den-haag/drie-brandjes-in-een-uur-op-laan-van-wateringse-veld~a1a1d818/

(2) District8 – Bewoners ontsnappen aan drama na scooterbrand Chicagostraat Den Haag, https://district8.net/bewoners-ontsnappen-aan-drama-na-scooterbrand-chicagostraat-den-haag.html