“Alles wordt peperduur in Kijkduin, geen oog voor minder validen en mensen met een smalle beurs.” 

In mei 2019 antwoordde het stadsbestuur nog dat er zeker 10 gehandicaptenparkeerplaatsen voor invalide mensen aanwezig waren, nu is de stand zeer bedroevend: slechts één parkeerplaats voor de invalide medemens is nog beschikbaar op het Deltaplein.

Raadslid Janice Roopram en fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) zijn verbijsterd. “Hoe kan het zo zijn dat er nu 9 algemene parkeerplaatsen voor gehandicapten – waar we in het verleden ook al naar vroegen – “verdwenen” zijn? We snappen echt wel dat er een grootschalige verbouwing plaatsvindt, dat ook de doorgang langs het gebouw “Zeezicht” tijdelijk is opgeheven, zelfs dat er een bouwkeet staat op de plaatsen waar eerst de gehandicaptenparkeerplaatsen gerealiseerd waren, maar wat we niet snappen is dat er helemaal geen parkeerplaatsen voor teruggekomen zijn”, aldus een verontwaardigde Monique van Stuijvenberg, die al door diverse mensen is benaderd hierover.

“Ja er is – overigens geheel tegen de wens van Hart voor Den Haag in – een parkeergarage met een hoog tarief, maar waar de gezonde automobilisten een keuze hebben om gratis op de straten te parkeren, hebben de mensen met een beperking deze keuze absoluut niet. Ook zij moeten de mogelijkheid terug krijgen om gewoon langs de straat, op de speciale parkeerplaatsen, te kunnen parkeren,” aldus Van Stuijvenberg, die benadrukt dat veel mensen er nauwelijks nog rekening wordt gehouden met mensen met een smalle beurs.

Raadslid Janice Roopram vult aan: “Het is inderdaad te gek voor woorden dat deze plekken zomaar verdwenen zijn. Hoe kan dit? Het is toch niet zo dat waar een parkeergarage komt, de gehandicaptenparkeerplaatsen zomaar opgeheven worden? Ook bij het HAGA ziekenhuis zie je dit gebeuren. Weg zijn de gehandicaptenparkeerplaatsen waar gratis geparkeerd kon worden en hop allemaal betaald de garage in. Zo werkt dat in elitair Den Haag.”  

Lees hier onze schriftelijke vragen