Raadsleden De Mos en Sluijs: “Gooi met dit mooie weer zo snel mogelijk terrassen open”

Nu met het lekkere weer mensen massaal naar buiten trekken, vindt Hart voor Den Haag dat de terrassen direct moeten worden geopend. De grootste partij in de Haagse raad wil dat burgemeester Van Zanen hiervoor pleit in het Veiligheidsberaad.

Fractievoorzitter Richard de Mos, tevens lijsttrekker van Code Oranje, en raadslid Ralf Sluijs willen dat de horeca zo snel mogelijk weer opgestart wordt met opening van de terrassen als beginpunt. “Het is prachtig weer en het is buiten gezellig druk, laat de door de coronamaatregelen zwaar getroffen horeca daar in een gecontroleerde omgeving in de buitenlucht van meeprofiteren. De mensen zitten nu op de grond en de horeca zit aan de grond”, aldus De Mos en Sluijs die de burgemeester, die ook voorzitter is van de veiligheidsregio Haaglanden, oproepen deze wens in het Veiligheidsberaad naar voren te brengen en het kabinet hiervan te overtuigen.

Samenleving snakt naar openheid

Ook de burgemeester van Hilversum en voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Pieter Broertjes vindt dat de terrassen open moeten. “Ik denk dat de samenleving snakt naar meer openheid”, zegt hij in De Telegraaf. Hij gaat proberen ’de minister te overtuigen van ons gelijk’. Wat zijn gelijk is? “De samenleving moet open. Dat kan niet anders. Het kabinet is de baas en wij zijn slechts uitvoerders, maar de samenleving snakt naar meer openheid”, zegt hij tegen de krant. “Wij roepen burgemeester Van Zanen op om de lijn van zijn collega te volgen en er bij het kabinet op aan te dringen om de terrassen per direct open te laten gaan”, zeggen de raadsleden die er eerder al voor gepleit hebben om de terrasverruimingen ook deze zomer in stand te houden.

Lees hier onze schriftelijke vragen