Raadsleden Meinesz en Dubbelaar: ‘Bizar dat wethouder raadsleden van coalitiepartijen terugfluit!’

Afgelopen donderdagavond werd bekend dat de komende weken de Neherkade afgesloten is vanwege noodzakelijke werkzaamheden aan een watertransportleiding (1). De lokale partij Hart voor Den Haag maakt zich veel zorgen over de complete verkeerschaos die hierdoor ontstaat en heeft het onderwerp daarom direct op de agenda laten zetten van komende raadsvergadering. Hart voor Den Haag wil een motie in stemming brengen om de pollers op de Parallelweg en de Hoefkade uit te zetten.

Hart voor Den Haag-raadslid Meinesz, ” Het is dagelijks een ramp op de weg voor bewoners in veel wijken. Nu springt er een waterleiding onder de Neherkade en is de ramp helemaal compleet. Dit betekent dat er een complete verkeerschaos zal ontstaan in de Schilderswijk en Laak! De gemeente wil het verkeer met borden en verkeersregelaars omleiden. Wij willen dat er naar alle maatregelen gekeken worden die nodig zijn om de rampzalige verkeerschaos te verminderen. Ook door het laten zakken van pollers!”

Wel steun, geen steun?!

In het Algemeen Dagblad van maandagochtend werd duidelijk dat VVD-raadslid Caroline Peeck, CDA-raadslid Ismet Bingöl en PvdA-raadslid Mairan Sewtahal de motie, om de pollers tijdelijk te laten zakken, gingen steunen (2). Dit hebben zij besproken met AD-journalist Ilah Rubio en staat geschreven in het artikel. Op maandag wordt duidelijk dat de Haagse VVD-wethouder Anne Mulder geen reden ziet om de pollers in de Schilderswijk uit te zetten (3). Aan het eind van de dag werd de steun van VVD, CDA en de PvdA weer ingetrokken. Dit betekent dat het voorstel waarschijnlijk geen meerderheid meer zal halen in de gemeenteraad.

“Wat een gezichtsverlies voor deze raadsleden om hun openbaar gemaakte steun weer in te moeten trekken, blijkbaar omdat de wethouder vindt dat het niet nodig is. Zo’n complete draai maak je niet vaak mee. Volgens de wethouder valt de chaos op de weg wel mee en is het op andere plekken in Den Haag nog drukker. Wat een bizar argument om niks te doen om de verkeershinder in de Schilderswijk en Laakkwartier te verminderen. Kortom, ergens anders is de brand groter, dus komen we maar niet blussen!”, aldus Hart voor Den Haag-raadslid Arjen Dubbelaar.

De lokale politieke partij Hart voor Den Haag zal komende donderdag alsnog een motie ‘laat de pollers zakken’ in stemming brengen om de pollers op de Parallelweg en de Hoefkade uit te zetten. De motie zal wel gesteund worden door de politieke partij Denk.

(1) Website Hart voor Den Haag, Hart voor Den Haag vraagt spoeddebat aan om verkeersramp Neherkade, https://www.hartvoordenhaag.nl/hart-voor-den-haag-vraagt-spoeddebat-aan-om-verkeersramp-neherkade/

(2) AD Den Haag – Haagse politiek overstag: ‘Haal pollers tijdelijk weg om grotere verkeerschaos te voorkomen’, https://www.ad.nl/den-haag/haagse-politiek-overstag-haal-pollers-tijdelijk-weg-om-grotere-verkeerschaos-te-voorkomen~a4cbfb91/

(3) AD Den Haag – Haagse wethouder Anne Mulder: ‘Chaos door afsluiting Neherkade valt mee’, https://www.ad.nl/den-haag/haagse-wethouder-anne-mulder-chaos-door-afsluiting-neherkade-valt-mee~ab371db4/