Na een recente bezoek in de Haagse wijk Bezuidenhout-West heeft de politieke partij Hart voor Den Haag schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. De partij van Richard de Mos vraagt onder andere naar het geluidsscherm bij de opgang naar het Schenkviaduct. Bewoners langs het viaduct ervaren ondanks het gebruik van geluidswerend asfalt nog altijd ernstige geluidsoverlast.

Bovendien wil de lokale partij weten wat de huidige plannen van het college zijn met betrekking tot het vervangen van het Schenkviaduct door een tunnel. Raadslid Carlos Martinez van Andel geeft aan dat extern onderzoek de gemeente Den Haag al enkele jaren geleden heeft geadviseerd om het viaduct te vervangen met een tunnel. “Dit zorgt voor een veel betere verkeersdoorstroming en bovendien komt er veel meer ruimte voor vergroening,” aldus Martinez van Andel.

Bouwplannen
Naast de zorgen over het viaduct heeft de partij ook vragen over de bouwplannen in de wijk. In het stadhuis staat namelijk een grote maquette waarop een aantal hoge woontorens rondom de wijk te zien is, wat voor onrust zorgt onder de bewoners van Bezuidenhout-West. Hart voor Den Haag wil duidelijkheid over deze plannen en de mogelijke impact op de wijk. Zodra de vragen beantwoord zijn, zal er in de raadzaal een debat plaatsvinden.